„Úchylné“. Soudce se zastal příznivce SPD před státním zástupcem

11.05.2022 10:11

Státní zástupce pohnal před soud muže za kontroverzní výrok v diskusi na sociální síti Facebook pod příspěvkem předsedy SPD Tomia Okamury. Jenže u soudce narazil. V soudcově rozsudku se dočetl o „úchylech“, kteří jiné „úchyly“ ženou před soud.

„Úchylné“. Soudce se zastal příznivce SPD před státním zástupcem
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Státní zástupce Robert Merkun dostal před soud muže, který se velmi ostře vyjadřoval v jedné z facebookových diskusí pod příspěvkem předsedy SPD Tomia Okamury. Obžalovanému se předloni v únoru nelíbilo, že sedmadvacetiletý syrský přistěhovalec Mohamad Ramadan dostal 14 měsíců vězení s podmíněným odkladem na 2 roky za brutální útok na manželský pár. V Plzni.

Anketa

Bojíte se Vladimira Putina?

2%
96%
hlasovalo: 18318 lidí

„9mm a je hotovo,“ napsal obžalovaný v diskusi, čímž podle státního zástupce spáchal přečin podněcování ke spáchání trestného činu. Konkrétně k vraždě.

Více ZDE

Jenže soudce Luboš Patzenhauer to viděl jinak. Podle středečního deníku Právo ve svém rozsudku naznačil, že 9 mm může také odkazovat jen k určité vzdálenosti mezi 2 body a nebo, jak tvrdil obviněný, že u sebe mohli mít zbraň i napadení manželé, mohli se útočníkovi bránit a tím by se vše vyřešilo, protože k brutálnímu napadení manželů vůbec nemuselo dojít.

„Za úchylného lze považovat zpravidla toho, kdo má potřebu se na sociálních sítích ventilovat. Za ještě úchylnějšího lze považovat zpravidla toho, kdo má potřebu na takové ventilování reagovat. A podobně je na tom zpravidla i ten, kdo z takového ventilování a reakcí na ně chce vyvozovat trestněprávní důsledky,“ měl se vyjádřit soudce v rozsudku, který má deník Právo k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…