„Ukrajinizace české politiky. I ty dva svetry Pekarové, to nebylo z její hlavy!“ Před Strakovkou se křičelo

29.08.2023 18:58 | Reportáž

"Je potřeba, abychom se za sebe a za tuto soudní provokaci nemuseli stydět. Kdyby ten Ukrajinec zítra sedl na autobus a odjel do Mukačeva, tak ho v Česku ke spravedlnosti už nedostaneme," sdělil nám Miroslav Kelnar, za Holešovskou výzvu organizátor úterní demonstrace před Strakovou akademií v Praze. A padala tam dost silná slova.

„Ukrajinizace české politiky. I ty dva svetry Pekarové, to nebylo z její hlavy!“ Před Strakovkou se křičelo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Před Úřadem vlády v Praze se konala minidemonstrace "proti propuštění vraha z Ukrajiny"

"V této zemi se stala vražda, vrahem byl Ukrajinec. Za dva měsíce byl tento vrah propuštěn z vazby a běhá opět na svobodě. My zde proti tomuto hanebnému propuštění vyjadřujeme protest," přednesl důvod úterní demonstrace před Úřadem vlády v Praze její organizátor, aktivistický důchodce Miroslav Kelnar. A dodal, že za tuto vraždu jsou v Česku dva měsíce ve vyšetřovačce, kdežto za korupci rok a půl, protože jde o politicky ovlivňovanou kauzu. Byli jsme při tom.

Důchodce ve varu

Jak dál hlásal Kelnar do megafonu: "Doktor Rath seděl rok a půl ve vyšetřovací vazbě za to, že má rád víno. Prý kvůli tomu, aby neutekl do zahraničí, přestože měl všechny majetky a rodinu zde. Tento vrah z Ukrajiny zde nemá kromě českých sociálních dávek nic jiného. A slíbil na čestné pionýrské, že z Česka neuteče." Zmínil také sovětského sériového vraha Andreje Čikatila, který se narodil na území dnešní Ukrajiny, ale pohyboval se hned po několika republikách Sovětského svazu a zavraždil nebo zmrzačil nejméně 52 žen a dětí. Byl přezdíván rostovský rozparovač a části těl svých obětí i jedl. "Nenaznačuji však žádnou souvislost mezi vrahem z Brna a Čikatilem," mírnil se.

Demonstrace měla, podle oragnizující Holešovské výzvy, vyjádřit svůj protest proti "politizaci české justice ve stylu zfašizované ukrajinské spravedlnosti". Reagovala na to, že se na svobodu po dvou měsících vazby dostal muž obviněný ze zabití mladého Roma nedaleko Brněnské přehrady. Nedávno o tom rozhodl Krajský soud v Brně.

"Před volbami byly všude vylepené fotky Fialy s tím, abychom se nemuseli stydět za svého premiéra. A stydí se dnes Fiala za to, že jsem byli za minulý rok druhou nejhorší zemí na světě, kde nejvíc klesla životní úroveň obyvatel? První byla Nikaragua. A Fiala sliboval, že budeme společně bohatnout. Česko je však po Lucembursku druhé v Evropě v rychlosti zadlužování," hlásal ještě dříve s tím, že se nelze čemu divit, když musíme živit pět nenažraných rypáků - myšleno pětikoalici - vražených do jednoho koryta.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí
ParlamentnímListům.cz Miroslav Kelnar také sdělil, že hlavní muž Holešovské výzvy Slávek Popelka nejspíš po rozhodnutí soudu nesmí do Prahy. Demonstraci proto zorganizoval víceméně sám Kelnar. Před měsícem se totiž zúčastnil dvou demonstrací Romů ohledně "brněnské kauzy", aby ukázal solidaritu. Na tuto demonstraci se však Romové nedostavili. "Jsem důchodce a nemám co ztratit. A je potřeba, abychom se za sebe a za tuto soudní provokaci nemuseli stydět. Kdyby ten Ukrajinec zítra sedl na autobus a odjel do Mukačeva, tak ho v Česku ke spravedlnosti už nedostaneme. To snad každý chápe," doplnil.

A další ve varu

Podobných demonstrací se občas účastní vždy upravený dlouhán s mikádem hnědých, leč prošedlých, vlasů Dimiter Petrov. "Podobné případy se měří dvojím metrem. Ten Čech, co napadl dvě Ukrajinky, a jedné způsobil móňo a odřeniny, šel hned do vazby. Tento Ukrajinec, co vraždil, tak ho pustili. Jako právník s tím nesouhlasím," sdělil. Podle něj je u nás nespočet nespravedlivých rozsudků a je potřeba, aby je někdo překontroloval. Česko prý není právním státem v žádném případě. "Ve vládě nejsou odborníci. Pořád hledají někoho, s kým se poradit a trvá to strašně dlouho. Ostatně odborníci nejsou ani v Poslanecké sněmovně. Je ostuda, když tam jsou od Babiše dva nebo tři právníci. Když se na ně obrátím s novelou zákona, tak nemají čas," doplnil.

Vladimíra Vítová, předsedkyně Aliance národních sil, ParlamentnímListům.cz řekla: "Ze strany vlády, která nemá žádnou podporu, jsou vysílány signály, aby se úřady a úředníci chovali proukrajinsky. Psali jsme x dopisů na státní úřady, třeba do Národního muzea, kde visely ukrajinské vlajky bez českých, a často nám odtud odpovídali, že nejde o vlajku, ale o banner. Nicméně podle zákona, kde je vlajka cizí země, tak jde o území exteritoriality, tedy mimo výsost našeho státu. Ukrajinizace naší země je v tomto zcela jasná."

"Je to záměr. Zjistili jsme, že jeden americký server napsal, že trend mediálních polotovarů, které se připravují pro tiskové agentury a média, pochází z internetových farem NATO v Londýně a u nás. To napsali sami Američané," sdělila dál. Když nad tím ParlamentníListy.cz pochybovačně kroutily hlavou, pokračovala: "Děláme zde jednoznačně proukrajinskou a protičeskou politiku. Když Pekarová hovořila o dvou svetrech, tak se o tom hovořilo i na západ od našich hranic. To nebyl její nápad, ale bylo to jedno připravené heslo v rámci proukrajinské propagandy!"

Na závěr je třeba říct, že přesněji řečeno, se jednalo o minidemonstraci, protože se jí zúčastnilo do dvaceti lidí. U vchodu do domu v dezolátním stavu naproti úřadu české vlády stál transparent: "Propuštění vraha z Ukrajiny je výsměch Čechům." Mezi proslovy skandovala jedna rozezlená mladá dívka s potetovanými stehny a s ní někteří další třeba: "Stop ukrajinizaci české politiky!", "Fiala je fašista!" a další hesla. Jedna protestující důchodkyně měla na batohu hesla: "Stop vládě!!! Odejděte," anebo "Už dost!!! Hlas rozumu." Když se jí ParlamentníListy.cz chtěly zeptat na pár otázek, sdělila: "To, co mám na zádech, nepotřebuje komentář."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Rychetský

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Měl tam přijít za Romy pan Tancoš promluvit, ale nakonec nepřišel, nevíme proč , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehavloid , 30.08.2023 11:01:32
Byla předpověd´počasí, že bude celý den pršet a tak mimopražští nepřijeli. Zachytili jste tu informaci, že česká vláda chce koupit trubky a zásobníky v ČT, od nějakých kanadských důchodových fondů za 7 miliard korun, ale v těch trubkách tekl původně ruský plyn a teď už tam neteče nic. Takže když to bylo výdělečné, tak si tady mastili kapsu západní akcionáři, a teď když je to prázdné a prodělkové, tak to od nich česká vláda chce odkoupit. Tato vláda z nás dělá ......

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…