„Umím prát a žehlit. Na Danuši nežárlím.“ Manžel Nerudové hovořil

12.12.2022 12:56 | Ze sítí

Advokát Robert Neruda by v případě úspěchu své ženy Danuše, jež se uchází o prezidentský post, chtěl být oslovován jako první muž nebo první manžel. „Nežárlím,“ říká pak k úspěchu své ženy Neruda. Rozhovor s ním přinesl server iDnes.cz.

„Umím prát a žehlit. Na Danuši nežárlím.“ Manžel Nerudové hovořil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová

Když by se Nerudová opravdu stala prezidentkou, tak by Neruda chtěl vykonávat roli prvního muže aktivně a viditelně. „Počítám s tím, že by se ode mě přirozeně očekávala i charitativní činnost. Jelikož jsem právník, rád bych se věnoval problematice, která je mi blízká – právu. Pokračoval bych třeba v aktivitách se skupinou Rozumné právo, kterou jsme před dvěma lety založili se skupinou právníků s ambicí radit státu, jak by měl psát zákony, aby byly srozumitelné a hlavně užitečné pro občany,“ poznamenal Neruda, jenž by podle svých slov chtěl podpořit i oblast právní pomoci lidem, kteří jsou v nouzi a nemohou si právníka dovolit. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

Na to, že bude muset zřejmě výrazně omezit advokacii, na to je připraven. „Zároveň přijmu jakákoliv opatření, která budou potřebná k tomu, aby se vyloučilo jakékoliv riziko či pochybnost o střetu zájmů,“ podotkl Neruda, jenž je v současné době připraven na to, že role prvního muže se dá skloubit s omezenou praxí advokáta. „Rád bych zůstal blízko oboru soutěžního práva, kterému se věnuji více než dvacet let. Pokud však realita ukáže, že to nelze, tak jsem připraven s advokacií skončit,“ dodal. 

Na práci v domácnosti je připraven. „Umíme se vzájemně zastoupit – já umím uvařit, vyprat i žehlit a Dana naopak umí nastartovat auto přes kabely nebo zprovoznit tiskárnu,“ sdělil. 

„Teď je moje jediná meta pomáhat ženě, aby měla co největší šanci stát se prezidentkou. A pak jí pomáhat v samotném výkonu funkce, být po jejím boku a být taky dobrým tátou. Pokud se mě ptáte na to, jestli to potom budu chtít trumfnout, tak takovou ambici určitě nemám,“ dodal také Neruda. A hovořil i o tom, že je přesvědčen, že Dana je schopná porazit oba své protikandidáty – Andreje Babiše i Petra Pavla – v prvním i druhém kole.

„Dana je člověkem, který byť má z kandidátů nejnižší věk, tak má rozsáhlé zkušenosti. Byla rektorkou, zastávala různé akademické funkce. Vedle toho mluvila v OSN, jednala na úrovni Evropské komise či s mnoha velvyslanci. Zároveň je to člověk, který je na vrcholu svých sil. Je připravena dalších pět, případně deset let věnovat nám všem – státu, společnosti,“ sdělil Neruda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…