„Uprchlík plaváček“ skočil před policií do Rýnu. Ale stejně ho chytili

12.06.2017 10:47

Z Německa se od začátku migrační krize stala v podstatě světová uprchlická velmoc. Úřady však opakovaně zjišťují, že nastavení vlídné tváře se Německu až příliš často nevyplácí.

„Uprchlík plaváček“ skočil před policií do Rýnu. Ale stejně ho chytili
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranti

Jak píše deník Augsburger Allgemeine, v uprchlickém táboře v Brémách došlo k rozsáhlému požáru, při kterém bylo zraněno téměř čtyřicet lidí. Oheň se začal šířit po pětipatrové budově v centru města předevčírem v časných ranních hodinách. V důsledku dusivého kouře a rychlého šíření ohně muselo být osm obyvatel domu evakuováno pomocí žebříku. Čtrnáct osob muselo být dopraveno k ošetření do nemocnice. Na místě potom zasahovalo asi sedmdesát hasičů.

Podle informačí záchranářů se v době požáru zdržovalo v domě téměř osmdesát jeho obyvatel. Oheň narušil statistiku budovy a zničil vnitřní vybavení, že již není obyvatelná. Až další vyšetřování prokáže, jestli šlo o žhářský útok či založil požár někdo z obyvatel uprchlického centra. To v případě vážně zraněného policisty o viníkovi není pochyb. Je jím pětadvacetiletý žadatel o azyl z uprchlického centra ve Schwabachu.

Podle informací deníku Augsburger Allgemine vznikla mezi policisty, sociálním pracovníkem a zmíněným migrantem prudká hádka. Pětadvacetieltý azylant v jednu chvíli vytáhl kuchyňský nůž s dvaceticentimetrovou čepelí a hodil jej po přítomném policistovi. Nůž ochránce zákona naštěstí minul, ale rozbil skleněnou výplň balkónových dveří a způsobil policistovi vážná zranění na ruce a policista tak bude několik měsíců mimo službu.

Rozzuřený útočník byl poté přemožen dalšími policisty a o něco později si u soudu vyslechl obvinění z pokusu o zabití. Neméně závažný trestný čin potom spáchal sedmadvacetiletý uprchlík v Bonnu, který se pokusil znásilnit o dva roky mladší německou ženu. Sexuální delikvent se chtěl zachránit skokem do Rýna, ale dlouho policii neunikal. Na místo byli povoláni záchranáři a policejná hlídka „čiperného plaváčka“ sledovala ze břehu.

Pomocí záchranného člunu nebylo pro záchranáře příliš těžké migranta dostihnout a předat jej do rukou policie. K pokusu o znásilnění pětadvacetileté ženy došlo jen o několik málo minut dříve, když byla přinucena pod hrozbou násilí sejít po schodech k řece. Ani v přilehlém křoví se naštěsí žena nevzdala a z plných plic volala o pomoc. Náhodný svěděk přivolal policii a tak si již se sexuálním násilníkem poradila.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …