Ústecká ČSSD si volí předsedu. Stane se jím Scherfer nebo Foldyna?

05.01.2013 13:51

Krajská organizace ČSSD v Ústeckém kraji si od dnešního dopoledne v Chomutově volí nového předsedu. Kandidaturu už dřív oznámil šéf děčínské ČSSD Jaroslav Foldyna. Svůj zájem o předsednickou funkci dnes ČTK potvrdil Radek Scherfer, předseda představenstva nemocniční firmy Krajská zdravotní. Předchozí předseda Arno Fišera složil funkci loni v listopadu. ČTK v pátek řekl, že už zřejmě kandidovat nebude. Hlasy ze zákulisí favorizují Scherfera.

 Ústecká ČSSD si volí předsedu. Stane se jím Scherfer nebo Foldyna?
Foto: red
Popisek: Předseda ČSSD v Ústeckém kraji Radek Scherfer

Fišera složil funkci na konci listopadu 2012, krátce po uzavření krajské koalice s KSČM. Jeho strana v krajských volbách sice skončila druhá, ale výrazně oslabila a přišla o víc než polovinu voličů. V roce 2008 jí dali 32,8 procenta hlasů, loni jen 16,1. V prvních dvou krajských volbách ale prohrála s KSČM ještě výrazněji. Fišera v rezignačním dopise spolustraníkům uvedl, že mu v reformaci krajské organizace brání, že musí pracovat s místopředsedy, které mu zvolí okresy. Prý kvůli tomu nese odpovědnost i za špatnou personální politiku celé severočeské ČSSD.

Favoritem se zdá být Scherfer

Už po jeho podzimí rezignaci se o uvolněné místo přihlásil Foldyna, který v médiích oznámil, že bude kandidovat. Kromě něj by byl předsedou rád i Scherfer. "Je to tak, kandiduji," řekl dnes ČTK.

Jeden z vlivných členů ČSSD během sjezdu ČTK řekl, že situace v sále vypadá tak, že je nyní favoritem Scherfer. Vzápětí to potvrdili i další lidé, kteří mají na jednání přístup. Osmatřicetiletý politik začínal v komunální politice v Kadani, nyní působí jako předseda představenstva nemocniční firmy Krajská zdravotní. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…