„Vakcinace, poslední třešnička na dortu globálního šílenství.“ Z Klausova institutu zahřmělo

19.12.2020 10:37 | Zprávy

„Fantasmagorické představení,“ glosuje ekonom z Institutu Václava Klause a bývalý hradní kancléř Jiří Weigl boj proti covidu-19, v němž vláda místo racionálního chování dává přednost „magii a chaosu“. Dílčí zákazy podle něj nic neřeší a dost možná se společnost promoří dříve, než dorazí vakcinace, která jen korunuje tohle globální šílenství. „Žádná vakcína stejně nemůže chránit lépe než prodělaná a vyléčená nemoc,“ dodává v komentáři pro Mladou frontu Dnes.

„Vakcinace, poslední třešnička na dortu globálního šílenství.“ Z Klausova institutu zahřmělo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

Jarní lockdown ukázal, že nic podobného si znovu dovolit nemůžeme. Vše, co od té doby vláda dělá, veškeré dílčí zákazy provozu restaurací, kulturních a sportovních zařízení, rouškování atd. nemají a nemohou mít podle Weigla žádný podstatný efekt na omezení postupu nákazy. „Tyto kroky slouží jen k tomu, aby vláda mohla předstírat, že něco dělá,“ dodává.

„Politici zjistili svou bezmocnost, stáhli se a zbaběle přehodili horký brambor boje proti epidemii do rukou tzv. odborníků, kterým naprosto chybí smysl pro širší společenské, ekonomické a politické souvislosti různých alternativních postupů. Fakticky nemají také žádnou zodpovědnost, která, ať si to přejí či ne, zůstává na hlavě politiků,“ pokračuje ekonom.

Výsledkem je zmatená „kakofonie“ nesmyslných opatření, která na šíření viru nemají větší vliv, zato podle Weigla spolehlivě rozleptávají a likvidují v očích veřejnosti autoritu vlády a státu vůbec. 

„Mrtvých máme stejně daleko více než země, které žádné srovnatelné omezovací politiky neprováděly. Nepomáhá, že se všichni neustále testujeme a trasujeme až do totálního utestování se,“ shrnuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…