„Věšet piráty!“ padlo v Pollertově okolí. Advokát bum, trestní oznámení. Do toho starosta Novotný, ústavní soudce, další advokát. Je to velké

10.08.2021 15:55 | Ze sítí

„Piráti mají viset, vždy se věšeli, tak proč tento zvyk nedodržet,“ zaznělo na twitteru a advokát Petr Němec začal bít na poplach. „Nešíří se smích, ale nenávist,“ zhrozil se a šel vše nahlásit policii. Popsal, že je problém i s pouhými obrázky parodujícími pirátskou kampaň a v rámci toho semlel mimo několika politiků i ústavního soudce, který naznačil, že jde o nadsázku. V diskusi se následně objevilo, že to není poprvé, co Němec nahlašuje názory na internetu. Nedávno šel i po známém lékaři. „Blázen. Vyhodnoťte ho,“ psal do nemocnice.

„Věšet piráty!“ padlo v Pollertově okolí. Advokát bum, trestní oznámení. Do toho starosta Novotný, ústavní soudce, další advokát. Je to velké
Foto: Repro Twitter
Popisek: Piráti slibují zatočit s korupcí

Anketa

Je dobře, že byl Koudelka dočasně pověřen řízením BIS?

hlasovalo: 9406 lidí
Příspěvek, ve kterém jeden z uživatelů zmínil „věšení pirátů“, se objevil mezi příspěvky v diskusi na twitterovém účtu lékaře FN Motol a olympijského vítěze Lukáše Pollerta. „Piráti mají viset, vždy se věšeli, tak proč tento zvyk nedodržet. Jsou tak zlodějsky levicoví, že i Jakeš byl vedle nich napravo,“ zaznělo v diskusi u Pollerta.  

Příspěvek nerozdýchal advokát Petr Němec a zhrozil se, že si lidé dělají z kampaně Pirátů legraci, dle něj jde v případě parodování pirátské kampaně o „šíření nenávisti“.

„Trestní oznámení podáno. Výroky, jako tento, do veřejného prostoru nepatří. Ale jak i deklaroval nový NSZ, měly by padat podmíněné tresty. Není cílem, aby lidi šli do vězení, ale aby se naučili odpovědnosti a že šíření nenávisti není svoboda slova. A proč jsem to podal? Protože je jedno, jestli tam jsou Piráti, lidovci nebo socani. Takové výkřiky nejsou ve veřejném prostoru správné, zvláště, pokud to je od člověka, o kterém toho moc nevíme a nevíme, zda to není Balda a nebo fajn týpek, kterému akorát ruply nervy a víme, že to tak nemyslel,“ popsal.

„Hlavně mi ho je líto. Protože především se stal obětí lží, které do světa šířila kandidátka do Sněmovny Markéta Vyvlečková (KDU-ČSL), europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a Lukáš Pollert, na které reagoval, ačkoliv to byl výmysl a Pirátská strana nikdy nic takového netvrdila. A všichni ti 3 to věděli od samého začátku. Kdo šíří lži, dělá tak se zlým úmyslem. Tohle je jeden z výsledků. Je na Vyvlečkové, Zdechovské a Pollertovi, aby si to přebrali hlavně se svým svědomím. Paní Vyvlečková nedávno sama okusila, jak jsou takové lži bolestivé. Snad se jí otevřely oči,“ zní od právníka.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

A varoval, že šíření nenávisti je dle něho i jen pouhé parodování pirátské kampaně za pomoci generátoru obrázků. „Dělat si srandu z něčí kampaně, dělat parodie, to je vše ok, je to legrace. Ale musí jít poznat, že jde o vtip. Pokud to má vypadat jako falešný plakát konkurenta, aby naštval a odradil voliče, není to sranda, je to hnusná hra, lež a podvod. A tady jsme už dávno u toho, že ten generátor slouží k tomu, aby se lidi poštvávali proti Pirátům a Starostům, nikoliv abychom se zasmáli. Nešíří se smích, ale nenávist. Tento případ je toho důkazem. Snad se aspoň paní Vyvlečková chytí za nos,“ padlo.

Řeporyjský starosta Pavel Novotný Němcovi popřál hodně štěstí s připomínkou, že i sám je „za to samé souzen“ a myslí si, že spor prohraje. Starosta inklinovaný výrok pronesl na adresu policejního exprezidenta Stanislava Novotného či v případě komunistického poslance Zdeňka Ondráčka. „Já chtěl věšet někoho, kdo si to zaslouží,“ dodal však komunální politik.

Ústavní právník David Uhlíř naopak výrok považuje za nadsázku. „Pane kolego, to je přece nadsázka. Asi jako ten vtip: Jaký je rozdíl mezi přejetým advokátem a přejetým skunkem? Před skunkem jsou brzdné stopy… To taky není výzva k vraždění advokátů motorovými vozidly,“ vzkázal Němcovi.

Ten se opět neudržel. „Velmi mne mrzí, že do věci vstoupil ústavní soudce pan David Uhlíř obhajobou a bagatelizováním takových výroků. Jeho stanoviskem se teď někteří ohání. Bude to pro podobné pachatele mrzení a je to pro mne zklamání. Tohle soudce Ústavního soudu nemá dělat,“ zhrozil se.

Poté se již do diskuse vložil i advokát Petr Suchomel. „Mě mrzí, když se advokáti prezentují jako prokurátoři, kteří vyhledávají zločiny i tam, kde nejsou. Mluvíte o lidských právech. Jak ta přiblblá hláška zasáhla lidská práva kohokoliv? Nijak. Lidská práva jsou vážná věc. A trestní represe taky. Na rozdíl od toho tweetu,“ uvedl k Němcovým příspěvkům.

A došlo i na připomínku, jak se Němec pouštěl do lékaře Pollerta, který má na rozdíl od něho odlišné názory na vakcinaci. Tentokrát místo policie Pollertovy příspěvky hlásil jeho zaměstnavateli. „Je to jen nemocný člověk, co touží po pozornosti. Nebo volá o pomoc? Jinak si to neumím vysvětlit,“ napsal o Pollertovi nemocnici v Motole. „Je na FN Motol, aby vyhodnotila, zda nesvěřuje životy do rukou lékaře s vážnou poruchou osobnosti,“ padlo od něj k lékaři, který veřejně vystupuje kupříkladu za uznávání protilátek po prodělaném covidu-19. Dodal, že je dle něj Pollert, veřejně vystupující hlavně jako kritik selektování očkovaných a neočkovaných do dvou kategorií, „blázen“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…