„Vládo, běž do řiti. Kdyby fungovala justice, Fiala už sedí!“ Ivan Vyskočil. Výbuch hněvu na Václaváku

28.10.2022 17:53 | Reportáž

Na třetí demonstraci pořádané na Václavském náměstí v Praze pod značkou „Česká republika na 1. místě“ promluvil také herec Ivan Vyskočil. A nebral si servítky. „Tahle vláda s panem Fialou, běžte už do řiti!“ „Kdyby fungovala justice, tak pan Fiala už sedí. Vždyť on svým prohlášením, že jsme ve válce, je hlavní dezinformátor!“ hřímal herec z pódia.

„Vládo, běž do řiti. Kdyby fungovala justice, Fiala už sedí!“ Ivan Vyskočil. Výbuch hněvu na Václaváku
Foto: Screen: Ceskenoviny.cz
Popisek: Herec Ivan Vyskočil na protivládní demonstraci.

Na demonstraci na Václavském náměstí promluvil také herec Ivan Vyskočil. A vzal to od podlahy.

„Já se jenom divím tý aroganci těch nahoře, že si dovolí říct o vás, že jste šmejdi. Tak já se hlásím s plnou pokorou mezi šmejdy!“ volal Ivan Vyskočil. Dostalo se mu hromového potlesku.

„Nedávno jsem tady stál, zvonil klíčema, a dneska bych si dal nejradši přes držku. Ale proboha, co jsme to dopustili, to rozkrádání s tou slavnou ODS, které teď pan Petr Fiala šéfuje. Dotáhli nás až tady k tomu fialovýmu hnusu. Vždyť i vy chodíte jako já nakupovat a vidíte, co se děje. Vidíte tu katastrofu. A já vám řeknu kacířskou myšlenku. Takováhle katastrofa tu nebyla ani po příchodu vojsk Varšavský smlouvy v roce 1968, protože tehdy elektrárny zůstávaly naše, pivovary zůstaly naše a Škodovka byla naše!“ hřímal Vyskočil.

„Hanba, hanba, hanba, hanba!“ odpověděli demonstranti skandováním.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32338 lidí
Po chvíli Vyskočil pokračoval.

„Uvědomujete si vůbec, co se děje? Že oni prodávají nám pod rukama to, co vyrobili a vytvořili naši tátové i naše mámy. Ty elektrárny, ty přehrady. A já se scházím se zemědělcema a oni už prodávají vlastní půdu pod nohama,“ pravil Vyskočil.

Konstatoval také, že kdyby fungovala česká justice, tak Petr Fiala už by nebyl premiérem.

„Kdyby fungovala justice, tak pan Fiala už sedí. Vždyť on svým prohlášením, že jsme ve válce, je hlavní dezinformátor! A ministr vnitra Vít Rakušan nedělá svoji práci, protože on sem z Ukrajiny pouští kdekoho, aniž by si je prověřil. A tahle naše zadlužená země si ještě půjčí 10 miliard pro Ukrajinu!“ volal Vyskočil.

„Hanba, hanba, hanba!“ odpověděl znovu dav.

Vystrčil se také rozčiloval, že na českém Národním muzeu visí ukrajinská vlajka.

A hned pokračoval dál.

„Předseda Senátu je Tchajwanec a ve Strakovce sedí ta nejlepší vláda s nejlepším premiérem, jakýho kdy ta Ukrajina měla!“ hřímal Vyskočil.

Upozorňoval také, že po roce 1989 to byli právě komunisté, kteří žádali, aby se nerozprodávala zásadní česká infrastruktura.

Nakonec vysvětlil, proč si i on přeje mír. „Já mám sedm vnoučat. Pamatujte lidi, kdo chce mír, neposílá zbraně,“ zdůraznil.

A na rozloučenou Vyskočil zvolal: „Tahle vláda s panem Fialou, běžte už do řiti!“

„Děkujeme, děkujeme, děkujeme,“ odpověděli Vyskočilovi demonstranti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …