„Vytáhli nás z auta a mířili zbraněmi.“ Horké chvíle! Ukrajinci si spletli české novináře s ruskými špiony

26.02.2022 12:05

Štáb televize CNN Prima News byl zadržen na ukrajinsko-polské hranici kvůli podezření z ruské špionáže. „Prohledali nám doklady, celé auto, hledali zbraně nebo výbušniny nebo nějaký materiál, který by dokazoval, že jsme špioni,“ komentoval situaci reportér Patrik Kaizr. Problémy hlásily i štáby dalších českých médií.

„Vytáhli nás z auta a mířili zbraněmi.“ Horké chvíle! Ukrajinci si spletli české novináře s ruskými špiony
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Štáb CNN Prima News hlásí problémy z Ukrajiny

„My jsme jeli sem na ukrajinsko-polskou hranici připravovat reportáž o tom, jak to tady vypadá a zhruba 25 km před tímto místem nás zastavilo auto ukrajinské policie. Policisté na nás namířili zbraně, vytáhli nás z auta a spoutali nám ruce kvůli podezření, že jsme ruští špioni,“ vyprávěl reportér CNN Prima News.

Bylo to prý kvůli tomu, že místní české novináře vyfotili, jak projíždí vesnice podél hranic a sbírají materiál na reportáže. „Na sociálních sítích nás pak označili jako podezřelé ze špionáže. Toho si všimla ukrajinská policie a proto nás zatkla,“ podivil se Kaizr.

„Prohledali nám doklady, celé auto, hledali zbraně nebo výbušniny nebo nějaký materiál, který by dokazoval, že jsme špioni. Nakonec se ta situaci asi po 15 minutách vysvětlila, nicméně to dokazuje, jak nervózní tady lidé na Ukrajině jsou,“ řekl reportér a ukázal na 40km frontu k polským hranicím.

Problémy z Ukrajiny v posledních hodinách hlásil i štáb České televize a štáb TV Nova.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…