Zelenskyj dostal nápad, jak získat peníze

08.02.2024 10:54

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se obrátil na mezinárodní společenství s jasnou výzvou. Nejen na představitele EU Josepha Borella apeloval, aby byla zabavená ruská aktiva věnována Ukrajině. A poděkoval Ukrajincům za to, jak statečně brání svou vlast. Titíž Ukrajinci ostře vyčinili kontroverznímu publicistovi Tuckeru Carlsonovi za jeho chystané interview s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. „(Mohl by) zůstat přes noc v domě zničeném ruskou raketou, aby měl kompletní a mnohostranný zážitek,“ doporučila Carlsonovi ukrajinská fotografka Olha.

 Zelenskyj dostal nápad, jak získat peníze
Foto: Youtube: World Economic Forum
Popisek: Volodymyr Zelenskyj na Světovém ekonomickém fóru v Davosu.

Ruská agrese proti Ukrajině trvá již 715 dní a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ujistil své spoluobčany, že Ukrajinci Rusům oplatí každou odpálenou raketu a každý sebevražedný dron. A žádal mezinárodní společenství, aby Ukrajině poskytlo zabavená ruská aktiva. O této věci prý jednal jak s vysokým představitelem Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josephem Borrellem, tak s bulharskými politiky.

Borrell přijel do Kyjeva, aby jednal o vojenské pomoci EU a pokračující podpoře Ukrajiny.

„Opravdu potřebujeme jednotné a silné rozhodnutí. Rozhodnutí, které prokáže náš společný respekt k mezinárodnímu právu a absolutní pohrdání teroristickým státem. Pana Borrella jsem samozřejmě informoval o současné situaci na bojišti a o našich potřebách. Diskutovali jsme o evropském rozhodnutí o milionu dělostřeleckých nábojů pro naše bojovníky a já jsem vděčný za veškeré úsilí o realizaci tohoto rozhodnutí a o to, aby naši chlapci na frontové linii měli více příležitostí. Pan Borrell slíbil, že dohody budou realizovány. Dnes jsme rovněž jednali o klíčových otázkách bezpečnostních vztahů mezi Ukrajinou a EU. Očekáváme, že vytvoření Fondu pomoci Ukrajině v rámci Evropského mírového nástroje bude co nejefektivnější. Dnes jsem se rovněž setkal s prezidentem a poslanci bulharského parlamentu. My na Ukrajině si velmi vážíme podpory a integrity Bulharska. A je opravdu důležité, aby každý evropský národ byl nyní solidární, aby stál na straně mezinárodního práva a ochrany lidského života. S představiteli bulharského parlamentu jsme diskutovali o práci na mírové formuli, o situaci v našem černomořském regionu a o naší dvoustranné spolupráci, zejména v oblasti obrany. Bulharsko, děkuji vám!“ řekl Zelenskyj.

Nakonec poděkoval všem Ukrajincům za to, jak statečně brání svou vlast.

Titíž Ukrajinci nenechávají nit suchou na kontroverzním americkém publicistovi Tuckeru Carlsonovi, který zavítal do Moskvy na interview s válečným agresorem Vladimirem Putinem.

„Chápe Tucker Carlson, že poselství ďábla... legitimizuje peklo na zemi?" zeptal se Maksym, 28letý řidič z města Kryvyi Rih. Na jeho otázku upozornil server Kyiv Post. „A chápe, že on sám shoří v pekle? Nebo si myslí, že dělá dobře? A pokud ano, tak proč?“ ptal se dál Maksym.

Server připomněl, že Carlson dlouhodobě souzní s exprezidentem Donaldem Trumpem a svými vystoupeními napomáhá Trumpovu znovuzvolení. Dlouhodobě se také netají tím, že by Američané již neměli Ukrajincům pomáhat při obraně jejich vlasti proti ruské agresi, která zanedlouho potrvá 2 roky.

„Je to skutečný novinář? Nechte ho klást Putinovi otázky, které chtějí slyšet všichni lidé, ne jen pro sebe dělat reklamu,“ žádala 34letá fotografka z Charkova Olha. „(Mohl by) zůstat přes noc v domě zničeném ruskou raketou, aby měl kompletní a mnohostranný zážitek,“ doporučila Carlsonovi.

Washingtonský Institut pro studium války upozornil, že zatímco ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj žádá o převod ruských aktiv na Ukrajinu, v samotném Rusku Rada federace schválila 7. února návrh zákona, který umožňuje ruské vládě zabavit majetek osobám odsouzeným za šíření „falešných" informací o ruské armádě, což je pravděpodobně součástí pokračujících cenzurních snah o omezení kritiky ruského válečného úsilí před ruskými prezidentskými volbami v březnu 2024. Návrh zákona rovněž umožňuje ruským úřadům zabavit majetek osobám, které byly shledány vinnými z vyzývání k teroristickým nebo extremistickým aktivitám a z obhajoby sankcí proti Rusku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Putin je opravdu šachista, který předvídá dopředu,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 08.02.2024 12:47:31
kdyby dobyl Ukrajinu během týdne, nikdy bychom se nedozvěděli, jak dalece je politika Evropy (530 milionů lidí) BEZVÝHRADNĚ!!!! podřízena politice americké (360 milionů), jak ubozí a hloupí jsou evropští politici, jak šílené jsou jejich představy o budoucnosti Evropy, jakým "darem" jsou Ukrajinci rozlezlí po Evropě a jakým nebezpečím jsou jejich miliardářští političtí představitelé. Kdyby neurychlil svou vojenskou operací události, uvařili bychom se pozvolna jako žáby v liberálně demokratickém marasmu a ani bychom si to neuvědomili. To, že toho všeho začínají mít SKUTEČNĚ PRACUJÍCÍ lidé v Evropě po krk a začínají se probouzet a vnímat ten politický hnus, je i Putinovou zásluhou. Donutil vystoupit na povrch skutečné politické zájmy globalistických "elit", reprezentované poddajnými, hrabivými hlupáky v evropských vládách, především v zemích bývalého sovětského bloku. Za to mu patří dík. Stejně jak příštímu prezidentovi USA, který, po nahrazení tohoto duševně odcházejícího starce, snad vrátí politiku na zem a do rukou lidí, kteří mají rádi svou vlast a s ostatními chtějí vycházet v míru a pokoji.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …