„Znám ji.“ Proč seřvala Babiše tak zblízka? O matce s dítětem na krku promluvil obeznámený muž

23.08.2022 15:55 | Ze sítí

Teolog Tomáš Petráček se zastal Kristýny Horynové, kandidátky KDU-ČSL v Kopřivnici, která včera s dítětem na ramenou křičela na Andreje Babiše (ANO) při jeho setkání s občany. „Kristina není žádná hysterka ani provokatérka, jen to zoufalství z nespravedlnosti a absurdity, jen ty obavy a úzkosti o svět, ve kterém budou žít právě jejich děti, potřebovalo ven,“ poznamenal Petráček.

„Znám ji.“ Proč seřvala Babiše tak zblízka? O matce s dítětem na krku promluvil obeznámený muž
Foto: Repro Twitter
Popisek: Kandidátka do zastupitelstva Kopřivnice Kristýna Horynová křičí s dítětem za krkem na Babiše

„Vím, že ty záběry působí dramaticky a asi přehnaně... ALE: osobně znám tu maminku i jejího manžela a vím, že jsou to skvělí mladí lidé, kteří v Kopřivnici nezištně dělají spoustu skvělé práce v kultuře, organizují přednášky, koncerty, festivaly, jsou to angažovaní katoličtí křesťané,“ začal svůj facebookový příspěvek Petráček.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí
„O své děti se krásně a obětavě starají, jsou pro ně na prvním místě, viděl jsem a zažil to opakovaně na vlastní oči... A teď si představte tu míru frustrace, když něco budujete a vaši budoucnost a hlavně právě budoucnost vašich děcek fatálně ohrožuje už 9 let právě Babiš, cynický bezohledný manipulátor, kterému jde jen o své byznysové zájmy, bez zábran, který je připravený vás a vaše děcka odepsat, jen když to jemu přinese prospěch,“ poznamenává dále Petráček.

„A vy s tím můžete dělat tak zoufale málo, přestože všechny ty Babišovy lži a štvaní a primitivní hloupost volají do nebe... A konečně máte šanci mu to říci do očí, fakt se divíte, že všechna ta roky střádaná frustrace a hněv explodují? Kristina není žádná hysterka ani provokatérka, jen to zoufalství z nespravedlnosti a absurdity, jen ty obavy a úzkosti o svět, ve kterém budou žít právě jejich děti, potřebovalo ven. Nepochopitelné?“ zeptal se.

„Nejsem dětský psycholog, ale řekl bych, že i pro malou Johanku je lepší, když zažije tuhle konfrontaci, které nemůže rozumět, než mít stále utrápenou maminku, která promarnila příležitost to zdroji svého trápení sdělit pěkně z očí do očí...“ dodal Petráček.

„Naopak... kdyby měl AB trochu sebereflexe, zamyslel by se nad tím, co v lidech probouzí.. Mimochodem, všimněte si, že skutečně násilně a agresivně se chovají jeho fanoušci,“ zmínil závěrem.

Odpůrci bývalého premiéra Andreje Babiše stále narušují setkání s voliči. Nejinak tomu bylo právě i v Kopřivnici, kde na Babiše křičela žena, která si k protestu vzala i za krk své dítě. Dotyčnou byla právě Kristýna Horynová. Nejenže protestuje proti Babišovi, ale v Kopřivnici kandiduje na kandidátce tamní KDU-ČSL.

„Estébáku, lháři,“ znělo na Babiše z jejího hrdla a stále dokola.

Ochranka se snažila tvořit hráz mezi Babišem a zuřivou matkou s dítětem. To se z řevu matky na bývalého premiéra netvářilo zrovna šťastně. Babiš na dotyčnou nereagoval, na videu je také zřetelně slyšet výzva z okolí: „Prosím vás, nechte toho.“ Žena však Babiše pronásledovala dále. Dokonce se jí jedna přítomná snažila přesvědčit, aby svého konání zanechala, leč neuspěla.

Horynové se následně de facto zastal ve svých slovech pro server iDnes.cz i lídr tamější lidovecké kandidátky Stanislav Šimíček. Podle jeho slov šlo o svobodné rozhodnutí Horynové. „Ona nebyla sprostá. Byla sice v emocích, jak už děvčata občas bývají. Ale nebyla sprostá,“ poznamenal Šimíček. Podle jeho slov žijeme ve svobodné zemi a lidé si mohou dělat, co chtějí. „Paní Horynová je jedna z nejochotnějších žen, co znám. Nemůžeme se jí ale divit, že nechce bez reakce přihlížet manipulativnímu chování Andreje Babiše. Panu Babišovi navíc sdělovala jen pravdivá fakta,“ sdělil Šimíček. V rámci strany se podle něj incident řešit nebude.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …