„Extrémisti.“ Gay rozzuřil progresivisty na sociálních sítích, mluví o „dětech na zakázku“

13.02.2024 19:49 | Monitoring

Konzervativní komentátor politického dění Antonín Vavruška, který se nijak netají svou homosexuální orientací a často přispívá svými provokativními poznámkami na adresu LGBTQ+ aktivistů na sociální sítě, se ostře ohradil proti podporovatelům surogátního mateřství. To kritizuje dlouhodobě. Tyto „šílené extrémisty na sociálních sítích“ označil za „zrůdy“, které propagují obchod s bílým masem. Na sociální síti X musel následně vysvětlit, že dítě není potkan ze zverimexu, nýbrž člověk a jako takový má svá práva. Za nesmyslnou označil i premisu, že každý homosexuální pár pro dítě automaticky představuje „boží rodinu“. V Česku znovu rozdmýchala debatu o surogátním mateřství zpráva podnikatele Martina Hausenblase o tom, že se spolu s partnerem stal díky surogátnímu mateřství otcem.

„Extrémisti.“ Gay rozzuřil progresivisty na sociálních sítích, mluví o „dětech na zakázku“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matka s novorozencem

Český podnikatel a politik Martin Hausenblas a jeho partner Alex se stali tatínky. Doma se radují ze syna Maela, kterého jim odnosila náhradní maminka ze Spojených států amerických a vajíčko dodala vzdělaná běloška se slovenskými kořeny. Náhradní matkou z etických důvodů nesmí být samotná dárkyně vajíček, protože náhradní matka nesmí mít s miminkem společné geny. O tom, jak konkrétně výběr miminka probíhal, se podnikatel více rozpovídal v rozhovoru pro iDnes.cz.

Na kolik miminko vyšlo, přesně Hausenblas neuvedl. Pro dítě ale člověk udělá všechno, dodal.

„Jakákoli forma asistované reprodukce s sebou nese náklady. Někdo využije dárce spermatu, někdo dárkyni vajíček, někdo oplodnění in vitro, někdo potřebuje náhradní maminku. My jsme potřebovali skoro všechno, co věda dokáže. K tomu cestování, pojištění…“ vysvětloval podnikatel.

On i jeho partner Alex si přejí, aby malý Maelek měl co nejdříve sourozence.

Surogátní mateřství je situace, kdy je embryo biologických rodičů implantováno do dělohy náhradní matky. Žena, která dítě odnosí, je tzv. náhradní matkou a přijímá do svého těla uměle oplodněné vajíčko jiné ženy s tím, že jej po porodu odevzdá jeho genetickým rodičům.

Proti surogátnímu mateřství se vyslovil mladý konzervativní komentátor Antonín Vavruška, který je sám gay a který je znám svou kritikou proti LGBTQ+ hnutí. Dříve se třeba nechal slyšet, že „LGBT aktivismus je horší než komunismus, protože útočí na biologickou podstatu člověka“, a při příležitosti Prague Pride prohlásil, že „normální homosexuál se nepromenáduje v latexových kostýmech zvířat“.

 

Surogátní mateřství označil za „nepřijatelnou a odpornou praktiku“. „Jde o čistou podobu zla. Nejlepší argument pro zákaz,“ napsal k fotografii podnikatele Hausenblase s partnerem Alexem a pořízeným dítětem. „A už takto vyrobeným dětem přeju jen to nejlepší,“ dodal Vavruška.

Hauseblas s partnerem si „koupili miminko asi jako psa“, shrnul situaci Vavruška.

Dítě není ani pes, ani potkan ze zverimexu. Dítě je především člověk. Někteří si to podle Vavrušky evidentně neuvědomují. „Hele, co jste to – vy, těch pár šílených extrémistů vyskytujících se snad jen na sociálních sítích – za zrůdy, pokud si nejste ani schopní uvědomit, že dítě není potkan ze zverimexu nebo pytlík rohlíků, se kterým se dá jen tak obchodovat? Pokud nechápete, že má své zájmy, svá práva?“

Zdůraznil, že i děti jsou lidé a je třeba dbát na jejich práva a zájmy, děti nejsou komoditou. „Přístup k člověku jako ke zboží je fašismus jak vyšitej. Obhajujete a propagujete obchod s bílým masem jako vyšitej. A to je totální obludnost a sobeckost, nehledě na počet vrstev toho absurdního odpudivýho rádoby ‚pokrokovýho a k dětem láskyplnýho‘ balastu, kterej kolem toho plácáte. Hnus,“ pohoršoval se na sociální síti X. „Děti jsou lidi. To, že nemluví a nemůžou vám to říct samy, na tom nic nemění. Na vás nic lidského není, pokud to nerespektujete.“

Následně se ohradil proti příspěvku na síti X, kde se uživatel ptá na hypotetickou situaci při výběru rodičů. K dispozici dal dvě rodiny. První je heterosexuální „tradiční rodina v podobě matky se základkou a otcem alkoholikem žijící na/pod hranicí chudoby v hnusném bytě v ghettu v Mostě“ a druhou možností je homosexuální pár Hausenblas a partner Alex.

„To je dost sugestivní, ne? Průměrná hetero rodina jsou alkoholici z Mostu a průměrná gay ‚rodina‘ je vždycky boží? Nemůžeme dojít k pravdě, když už zpočátku vycházíme z tak nesmyslný premisy. Co myslíte?“ ozval se Vavruška.

 

V České republice občanský zákoník surogátní mateřství neupravuje. Tento proces zde tak není zakázán, a pro jeho výkon nejsou stanovena žádná specifická pravidla. Ve Spojených státech amerických se právní úprava surogátního mateřství liší v jednotlivých státech. Tato praxe je zakázána třeba v Německu, Španělsku či Itálii.

Poslankyně Eva Decroix z ODS minulý týden pro Deník N uvedla, že pracovní skupina, kterou iniciovalo Ministerstvo spravedlnosti na pokyn vlády, aby vznikl návrh zákona o surogátním manželství, se dohodla, že návrh zákona půjde cestou regulace.

Surogátní manželství by podle Decroix mělo být vnímáno až jako ultimátní možnost pro ty, kterým se žádným jiným způsobem nedaří mít dítě, a nejedná se tak o snahu zavádět obchodování s dětmi. „Je to férové přiznání toho, že moderní medicína nabízí možnosti a lidé, kteří opravdu touží po dítěti, využijí všech cest. A buď to budou cesty regulované, nebo to bude probíhat v šedé zóně,“ uvedla poslankyně s tím, že tato možnost by však měla být jen pro heterosexuální páry.

Podnikatel Hausenblas je toho názoru, že by se zákonodárci měli zaměřit na to, aby děti mohly snadněji získat rodiče, a i děti z dětských domovů měly možnost být osvojeny homosexuálními páry. Výchova heterosexuálními a homosexuálními páry je podle jeho slov „zcela srovnatelná“.

„Výsledkem bude více šťastných dětí i rodičů. V ČR se toto týká 400 000 lidí, a to vůbec není málo,“ napsal u fotky s partnerem Alexem a dítětem.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Být pan Vavruška heterosexuál, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 14.02.2024 7:00:16
tak už je na něho podáno tak dvě stě trestních oznámení, homoagenda ( Pyjáti a TOP) by si v parlamentu okamžitě vzala slovo a kecala o fašismu, nacismu, návratu do středověku a ostrakizaci "jinakých", genderbáby by mlely o zpozdilosti, hnusotě, malosti a nepochopení lidských práv na výchovu dítěte a v ČT24 by mňančeli gayové týden jeden přes druhého. Umjelci, zpěváci, každý by mlel pantem a odsuzoval "dezolátní názory" pana Vavrušky, no ten by to schytal. Naštěstí pro něj je rozumem oplývající homosexuál a proto to nebude tak vůči němu hrozné. Být heterouš, už je vláčen médii, jeho adresa zveřejněna i s mapou bydliště a v práci by ho čekala výpověď. Za názor mu patří dík. Stejně mě udivuje, proč si ti dva nevzali nějaké cikáně z děcáku, je jich tam hafo, pleťově by bylo mezi nimi ( rodiče jak vyšití) a mohli mu udělat hezký domov. No, chtěli surogáta, mají surogáta. Ať se smaží v pekle!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…