11. září? Požehnaný den. Peníze z ciziny, boj za právo šaría. Jiné informace o „demokratické opozici“ proti Asadovi

09.04.2018 8:35

Syřané žijí již sedm let v noční můře. V jejich zemi zuří občanská válka, ve které proti sobě stojí vládní jednotky prezidenta Bašara Asada a povstalci. V této válce jsou používány i chemické zbraně, což je děsivé. Syrský prezident Bašar Asad je muž, který má ruce od krve. Jenže povstalci, kteří proti němu stojí, mohou být také velmi nebezpeční. Zvlášť, když 11. září 2001 považují za požehnaný den. Tito muži neváhají posílat do bojů i desetileté děti. Přesvědčte se sami.

11. září? Požehnaný den. Peníze z ciziny, boj za právo šaría. Jiné informace o „demokratické opozici“ proti Asadovi
Foto: Theatlantic.com
Popisek: Homs v Sýrii

V Sýrii dál zuří válka. Už sedm let. V této zemi se dějí věci, které vzbuzují děs a hrůzu. Došlo tu např. k použití chemických zbraní. K zatím poslednímu užití chemických zbraní mělo dojít ve městě Dúmá, kde zemřely desítky lidí. Spojené státy naznačují, že k použití chemických zbraní sáhly armádní jednotky syrského prezidenta Bašara Asada podporované Ruskem. Pokud se toto podezření potvrdí, USA žádají okamžitou reakci OSN. Chemické zbraně měla armáda použít proti povstalcům.

Anketa

Pokud Babiš nebude premiérem, kdo z ANO by měl od Zemana dostat pověření k sestavení vlády?

41%
hlasovalo: 5189 lidí

Novinářka Markéta Kutilová však na sociální síti Facebook upozorňuje, že tito povstalci nejsou žádnými milovníky demokracie a jejich případné vítězství by pro svět nemuselo být tou nejlepší zprávou.

„Včera jsem viděla dokumentární film O otcích a synech. Je to jedinečná sonda do fungování džíhádistických radikálních skupin v Sýrii, kterým nyní dominuje An Nusra. Tito tzv. rebelové bojují proti Asadovi, ale jejich cílem je nastolení práva šaría v celé Sýrii a vytvoření sunnitského chalífátu na území Sýrie (a nejen tam). Mají podporu Turecka, Kataru a Saúdské Arábie. Působí nyní hlavně v Idlíbu, Doumě a Východní Ghútě. A ve filmu uvidíte i to, jak se chovají k civilistům, kteří s nimi nesouhlasí – buď jsi s námi, nebo nemáš právo žít. Bojovníky dělají už z 10letých kluků. Doporučuji. Film je právě k vidění na festivalu Jeden svět po celé ČR!“ napsala Kutilová.

U příspěvku nechybí ani video, na němž je dobře vidět, jak jsou do boje zapojováni i desetiletí chlapci a jejich otcové na tom nevidí nic zvláštního. Pokud jsou dost staří na to, aby mohli bojovat, musí bojovat.

Otcové se navíc nijak netají tím, co si myslí o Západu. 11. září 2001, kdy došlo k teroristickému útoku v New Yorku a zřítily se obě věže Světového obchodního centra, považují tito muži za požehnaný den.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…