200 žen znásilnil. Chodil od domu k domu, všude zanechal „stopu“. Chlapi to prostě potřebují, řekl islamista

21.02.2017 8:04

Amar Hussein chodil od domu k domu v několika iráckých městech a znásilňoval ženy pocházející z minoritních skupin. „Mladí muži toto potřebují. Je to normální,“ uvedl mladý člen Islámského státu v rozhovoru pro Reuters.

200 žen znásilnil. Chodil od domu k domu, všude zanechal „stopu“. Chlapi to prostě potřebují, řekl islamista
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

Zadržený bojovník Islámského státu Amar Hussein tvrdí, že čte ve své malé cele každý den Korán, aby se stal lepším člověkem. Zmiňuje také, že znásilnil více než 200 žen pocházejících z iráckých minoritních skupin. „Lítost neukazuje žádnou,“ píše Reuters.

Novináři ze světově proslulé informační služby Reuters dostali od kurdských úřadů jedinečnou možnost pohovořit s Husseinem a dalšími bojovníky z řad Islámského státu, kteří byli zadrženi během útoku na město Kirkúk v říjnu loňského roku.

Hussein novinářům prozradil, že mu a ostatním bojovníkům jeho velitelé povolili znásilnit tolik žen z minoritních skupin, kolik jen chtěli.

„Mladí muži toto potřebují,“ uvedl Hussein v rozhovoru pro Reuters. „Je to normální,“ dodal

Mladý člen Islámského státu popsal, jakým způsobem chodil v několika iráckých městech od domu k domu a znásilňoval ženy, zatímco ostatní stoupenci Islámského státu zabírali stále více území od iráckých ozbrojených sil.

Kurdští členové bezpečnostních služeb novinářům sdělili, že mají o znásilněních důkazy, nicméně nedokážou přesně určit, v jakém rozsahu k nim docházelo. Někteří svědkové a iráčtí úředníci tvrdí, že bojovníci z Islámského státu znásilnili mnoho žen z jezídské sekty poté, co se skupina dostala do severního Iráku v roce 2014. Mnohé z žen pocházejících z této minority byly také uneseny a využívány jako sexuální otrokyně.

Amar Hussein v rozhovoru pro Reuters dále uvedl, že od svého vstupu do Islámského státu v roce 2013 zabil zhruba 500 lidí.

„Zastřelili jsme kohokoli, koho jsme potřebovali zastřelit, a uřízli jsme hlavu komukoli, komu jsme ji potřebovali uříznout,“ cituje slova iráckého mladíka agentura Reuters.

Zabíjení pro Husseina bylo prý zpočátku nelehkým úkolem. Musel projít řádným výcvikem. Den ode dne to pro něj bylo jednodušší a jednodušší.

„Sedm, osm, deset najednou. Třicet nebo čtyřicet lidí. Odvedli jsme je do pouště a zabili,“ chladně popisoval praktiky Islámského státu Hussein.

Netrvalo to dlouho a stal se opravdovým profesionálem. „Posadil jsem je, nasadil jsem jim na hlavu masku a střelil je do obličeje. Bylo to normální.“

Hussein se sám situuje do role oběti, pouhého produktu životní tísně a chudoby v jeho rodném městě Mosulu.

„Neměl jsem žádné peníze, nikoho, kdo by mi řekl, ‚tohle je dobré a tohle je špatné‘. Žádnou práci. Měl jsem kamarády, ale nikoho, kdo by mi dal životní radu,“ prozradil Hussein, který žije ve své malé cele od října loňského roku.

Hussein započal svou „kariéru“ v Islámském státě ve 14 letech, nyní mu je 21. Džihád mu prý zatraktivnil imám v mešitě, kterou často navštěvoval. Rozhodl se tedy vstoupit do al-Káidy, z které se později na teritoriu Iráku stal Islámský stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…