A bude jim to zase málo. Chtějí, ať zchudneme. Zahradil zvedá prst

01.11.2021 12:52 | Ze sítí

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) doporučuje veřejnosti, aby v následujících dnech upřela svoji pozornost na klimatický summit ve skotském Glasgow. „Nejedná se totiž o nic jiného, než o to, jak rychle a jak moc naordinují novodobí sociální inženýři řízené zchudnutí,“ varuje Zahradil.

A bude jim to zase málo. Chtějí, ať zchudneme. Zahradil zvedá prst
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42751 lidí

Bezmála dvoutýdenní summit OSN o změnách klimatu v Glasgow má podle odborníků přinést dohody, které definitivně zabrání zničení planety v důsledku globálního oteplování. Klimatologové tvrdí, že pokud by nadále platily současné závazky omezování emisí, globální teplota by do konce století stoupla o 2,7 stupně Celsia. Pro záchranu planety je ale prý potřeba maximální zvýšení teploty o 1,5 stupně Celsia.

„Velmi bych všem doporučoval na pár dní opustit téma covid a věnovat se průběhu a výsledkům aktuálního klimatického summitu v Glasgow, třeba si i přečíst původní Pařížskou klimatickou dohodu atd. Zdrojů je všude dost,“ píše Zahradil na svém facebooku.

„Nejedná se totiž o nic jiného, než o to, jak rychle a jak moc naordinují novodobí sociální inženýři lidstvu (zejména v ekonomicky vyspělých částech světa, tedy mj. i u nás) řízené zchudnutí,“ varuje Zahradil a kritizuje aktivisty jako Gretu Thunbergovou, pro které prý bude jakákoliv dohoda stejně málo. „Ale vsaďte se o cokoliv, že bez ohledu na výsledek to bude pro Gretu a její početný fanklub zase málo,“ má jasno Zahradil.

Konference potrvá do 12. listopadu a vystoupí na ní více než stovka světových státníků, mimo jiné americký prezident Joe Biden, britský premiér Boris Johnson nebo francouzský prezident Emmanuel Macron. Za Českou republiku v rámci summitu bude vystupovat premiér Andrej Babiš. Akce se účastní také tisíce klimatických aktivistů, na místo již v sobotu za velkého zájmu médií dorazila i Švédka Greta Thunbergová.

Klíčovým tématem má být zejména rychlost snižování emisí, ale spory se budou vést také o další témata, jako ekologizace automobilového průmyslu, odstoupení od používání fosilních paliv nebo finanční příspěvky rozvojovým zemím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…