A já se bál, že to odnese Klaus a Zeman. Český výsměch Rusku za jeho poslední krok

02.06.2015 8:14

Sankční seznam s 89 evropskými politiky a vojenskými činiteli, mezi nimiž figurují i čtyři Češi, kterým Rusko neumožní vstup na své území, okomentovaly na sociální síti Twitter rozličné osobnosti české veřejné sféry. Komentář přidala i americká novinářka a historička Anne Applebaumová, která si s notnou dávkou ironie rýpla do Evropské unie.

A já se bál, že to odnese Klaus a Zeman. Český výsměch Rusku za jeho poslední krok
Foto: wikipedia
Popisek: Anne Elizabeth Applebaum.

„Nejde mi do hlavy, že je Evropská unie ‚šokována‘ posledním ruským sankčním seznamem. To jsou všichni naštvaní, že nemohou strávit prázdniny na Krymu?“ zveřejnila Applebaumová na svém twitterovém účtu.

Politický geograf Univerzity Karlovy Michael Romancov ocenil čtyři Čechy – Schwarzenberga, Štětinu, Ženíška a Füleho – kteří se ocitli na ruském sankčním seznamu. „Každý z těch 4, kterým zakázali vstup do Ruska, má své mouchy – jako každý člověk, ale tohle je nejlepší důkaz, že jsou demokraté. Respekt!“ napsal Romancov.

V podobném duchu se vyjádřil i komentátor Rostislav Malý. „Jméno na sankčním seznamu diktátora s totalitními praktikami je pro člověka demokratického západu poctou a potvrzením dobře odvedené práce!“ myslí si Malý.

„Uff, už jsem se bál, že to odnese chudák Klaus, Zeman, Mládek a Nejedlý,“ zveřejnil novinář z Respektu Ondřej Kundra se zjevnou narážkou na proruské výroky a aktivitu zmíněných pánů.

V humorné rovině pojal svůj komentář k nejnovějšímu ruskému počinu Žížala – postava ze seriálu kancelář Blaník zaměřeného na politickou satiru. „Seznamy nežádoucích osob jsou nesmysl, řekl @PrezidentZeman, autor seznamů ‚do tepláků‘ a ‚ven z tepláků‘ z doby svého premiérování,“ uvádí Žížala.

Analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda se Rusku vysmál. „Kreml teď brečí, že Evropa zveřejnila seznam těch, kterým zakázal do Ruska jezdit. Prý z toho děláme zbytečné politické divadlo – smějeme se mu,“ uveřejnil Janda. „Putin všude vykřikuje, že sankce jsou zbytečné. A proto přidává další,“ dodal.

Plné znění twitterových příspěvků:

Michael Romancov: Každý z těch 4, kterým zakázali vstup do Ruska, má své mouchy – jako každý člověk, ale tohle je nejlepší důkaz, že jsou demokraté. Respekt!

Anne Applebaum: Am mystified by EU "shock" at latest Russian travel blacklist. Is everyone upset that they can't take their holidays in Crimea?

Žížala: Seznamy nežádoucích osob jsou nesmysl, řekl @PrezidentZeman, autor seznamů "do tepláků" a "ven z tepláků" z doby svého premiérování.

Ondřej Kundra: Uff, uz jsem se bal, ze to odnese chudak Klaus, Zeman, Mladek a Nejedly.

Rostislav Malý: Jméno na sankčním seznamu diktátora s totalitními praktikami je pro člověka demokratického západu poctou a potvrzením dobře odvedené práce!

Jakub Janda: Kreml teď brečí, že Evropa zveřejnila seznam těch,kterým zakázal do Ruska jezdit. Prý z toho děláme zbytečné politické divadlo-smějeme se mu

Putin všude vykřikuje, že sankce jsou zbytečné. A proto přidává další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…