A je jasno. Politické nadržování v USA: Prozrazena vážná fakta

05.12.2022 10:56 | Ze sítí

Po převzetí sociální sítě Twitter miliardářem Elonem Muskem se na mnoha polích strhla bitva o ten správný výklad demokracie, cenzury a blokování uživatelů různých sítí. Podle některých odborníků se nyní ukazuje, že Twitter sloužil jako platforma pro názory amerických demokratů, zatímco republikáni to měli na této síti složitější. Podobné „nadržování a ovlivňování“ se prý ale děje na mnoha známých sítích a vyhledávačích a nejen v USA.

A je jasno. Politické nadržování v USA: Prozrazena vážná fakta
Foto: Pixabay
Popisek: Nevidím, nemluvím, neslyším

„Šílený. Když Zuckerberg mluvil o zapojení FBI do story Huntera Bidena, byla to zjevně jen špička ledovce,“ začíná svůj twitter šéfredaktor serveru Info.cz Michal Půr se zjevným odkazem na vyšetřování syna amerického prezidenta a jeho ovlivňování ze strany americké FBI.

 

„Tady je vidět, že Twitter cenzuroval na žádost demokratů i soukromé zprávy uživatelů! A vůbec nepochybujte o tom, že takto funguje celý Big Tech,“ dodal ještě s odkazem na skutečnost, že sociální síť Twitter fungovala, předtím, než ji převzal Elon Musk jako platforma podporující v USA tzv. demokraty (Biden) proti republikánům (Trump).

Naznačuje také, že podobně se chovají další společnosti z Big Tech, což je Google, Amazon, Apple, Meta (dříve Facebook) a Microsoft. Tedy že i ony mohou cíleně při jejich používání, např. vyhledávání odkazovat na materiály, které vyhovují jedné straně a upřednostňují její zájmy před jinými. To může platit i při cenzurování, blokování uživatelů apod.

 

„To není nic dramatického. Je to dokreslení, jak věci fungují. Řada z nich se věděla,“ dodává ještě Půr a naznačuje, že nejde o překvapivá zjištění a že takto věci prostě fungují.

„Samozřejmě největší sranda přijde, až uvidíme, jak Google manipuluje výsledky vyhledávání a YouTube...“

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Na jeho tweet zareagoval mimo jiné i současný europoslanec za ODS Jan Zahradil.

„V USA právě leze na světlo skandál obřích rozměrů. Už je zřejmé, proč liberální levice tak vyváděla, když Musk tu síť převzal,“ naráží Zahradil na vlnu odporu a kritiky, která se spustila poté, co Elon Musk převzal Twitter a začal uvádět do praxe nová opatření a rozhodnutí.

 

„Cenzura nepohodlných názorů na politickou objednávku – bohužel přesně o tom sní i mnozí byrokraté v EU. Nejvyšší čas jim vystavit stopku,“ našel europoslanec paralelu i v rámci Evropské unie a vyzval k řešení.

Jeho názor se ale pokusil znevěrohodnit diskutér, který poukázal na vyšetřování, které proti němu vedl Evropský parlament. Ale neuspěl.

„Už mě vyšetřili a kulové zjistili,“ odpověděl mu Zahradil a připojil smajlíka.

Dodejme, že v diskusi pod příspěvkem se objevila i podobnost s českou mediální scénou a byl zmíněn rozdílný přístup k problematice ohledně vlivu na média tuzemského a amerického.

 

„Jen pro kontext – u nás jsme se mohli podělat z toho, že Babiš v mediálním prostoru ovládal 3 deníky, a mluvilo se o ohrožení demokracie,“ napsal jeden z diskutérů.

„Demokrati v USA mají pod palcem většinu korporátních médií + big tech. A zdejší liberálové nad tím mávnou rukou, že to bylo pro vyšší dobro,“ dodal ještě na vysvětlenou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…