A je to: ANO a ČSSD zařídí, aby Babiš mohl být ministrem financí

29.11.2013 13:15

Noční jednání potencionálních koaličních partnerů přineslo také posun v otázce potřeby negativního lustračního osvědčení každého ministra vlády. Server Lidovky.cz si všímá, že ANO a ČSSD se shodly na potřebě zrychleného přijetí služebního zákona. Ministři by tak už napříště neměli potřebovat lustrační osvědčení.

A je to: ANO a ČSSD zařídí, aby Babiš mohl být ministrem financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš po nočním jednání s představiteli ČSSD prohlásil, že novela služebního zákona není ušitá na míru právě jemu. Tady sever Lidovky.cz zmiňuje jeho problém, protože je veden ve spisech StB jako agent. Babiš se nařčení soudně brání. K potřebě nového zákona o státní službě Babiš řekl:  "Chtěl bych odmítnout spekulace, že by koalice řešila problém mé osoby."

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka de facto Babišovo tvrzení potvrdil, když jako důvod ke zrychlenému přijetí služebního zákona, zmiňoval zejména fakt, že bez nové podoby zákona o státní službě, na který Česko čeká už několik let, je v ohrožení čerpání evropských dotací.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…