A je to. Bohuslav Svoboda znovu primátorem

16.02.2023 12:27 | Ze sítí

Primátorem hlavního města Prahy se stal Bohuslav Svoboda (ODS), který ve funkci nahradil Zdeňka Hřiba (Piráti). Pro Svobodu hlasovalo 50 z 65 zastupitelů.

A je to. Bohuslav Svoboda znovu primátorem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Volba primátora začala tím, že dosluhující primátor Zdeněk Hřib (Piráti) seznámil zastupitele s procesem volby primátora a zbylých členů rady.

Své návrhy k programu přednesl jako první předseda zastupitelů Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Zdeněk Zajíček (ODS), který navrhl jak volbu vedení města, tak obměnu magistrátních výborů. Zároveň přednesl několik návrhů, které materiály by chtěl z dnešního jednání vyřadit. Jako první by měl být volen primátor a následně potom jeho náměstci a radní.

Zastupitelé doplnili původně radou schválený program o dokument týkající se financování sportu městskými částmi. Radnice totiž přijdou od příštího roku o peníze, které měly z odvodu z loterií a her. V Praze platí od 1. ledna 2016 vyhláška zakazující provoz heren, které Ministerstvo financí ve správním řízení postupně ruší. Všechny herny by měly zmizet do roku 2024. Diskuse se dotkla zejména náhrady výpadku peněz městským částem ze strany magistrátu.

Dosluhující náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha sobě) navrhl se zabývat budoucností železničního mostu mezi Podskalím a Smíchovem, který plánuje Správa železnic zbourat. Končící náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha sobě) pak navrhl, aby zastupitelé uložili novým radním předložit na příštím zasedání harmonogram dostavby městského okruhu a metra D. Ani jeden z návrhů nakonec nebyl přijat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

79 let, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMedros1955 , 16.02.2023 14:37:00
To je teda síla! Podle mého by lidé nad 67 let neměli působit ve státní správě. Pokud chce někdo pracovat, může, samozřejmě, ale ne ve statní správě. Tahle pomalá, ospalá a zaostalá země potřebuje neunavené, čilé a rozhodné lidi, ne ty, co mají parte v kapse. Komu je nad touto hranicí, ví dobře, že těch sil už není tolik a i to myšlení nemůže dosáhnout na dnešní dobu. Když teda pominu fakt, že je z ODS, ze strany, která tady podělala na co sáhla a v podstatě by měla být zakázána jako zločinecká!

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…