A je to: Trikolóra, Svobodní a Soukromníci spolu. Lákají i další

04.03.2021 12:17

Hnutí Trikolóra Václava Klause ml. půjde do podzimních parlamentních voleb společně se Svobodnými a Soukromníky. „Chceme nabídnout alternativu k současnému levicovému a protinárodnímu směřování české politiky,“ píše Trikolóra v prohlášení na facebooku. Podle předsedy Svobodných Libora Vondráčka společná spolupráce zabrání tomu, aby propadly hlasy pravicových voličů.

A je to: Trikolóra, Svobodní a Soukromníci spolu. Lákají i další
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brífink k představení spolupráce Trikolóra – Svobodní – Soukromníci

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

„Trikolóra jde do voleb se Svobodnými a Soukromníky,“ hlásá hnutí Václava Klause ml. na facebooku. „Domluvili jsme se se Svobodnými a Soukromníky na dlouhodobé spolupráci. Z uzavřené dohody vyplývá, že v rámci letošních parlamentních voleb spojíme své síly a podáme společnou kandidátní listinu,“ píše se v prohlášení.

Nová koalice chce podle Klause nabídnout alternativu k současnému směřování české politiky, které je podle něj levicové a protinárodní. „Budeme společně hájit hodnoty, na kterých tato země zbohatla. Budeme hájit českou korunu, svobodu, kapitalismus, tedy zejména lidi, kteří se nebojí převzít zodpovědnost sami za sebe či dát práci jiným lidem. Stát jsou lidé, ekonomika stojí na spontánních aktivitách svobodných lidí,“ doplňuje Trikolóra v prohlášení s tím, že koalice zároveň chce změnit vládní strategii v boji proti covidu-19.

„Jsem rád, že se spojují tři nesocialistické strany, které vidí řešení ve staré dobré demokracii, v kapitalismu, v národním státu,“ řekl Klaus ml. na tiskové konferenci a dodal, že s rozhodnutím o podobě koalice se počká až po schválení nového volebního zákona. Podle Klause je navíc společné uskupení otevřeno i pro další subjekty.

Podle předsedy Svobodných Libora Vondráčka společná spolupráce zajistí nepropadnutí hlasů pravicových voličů, kteří nyní nejsou ve Sněmovně zastoupeni. „Chceme prosadit antibyrokratickou revoluci, znovu nastartovat českou ekonomiku opřenou právě o houževnatost českých, moravských a slezských podnikatelů a odstranit diskriminaci živnostníků vůči fabrikám a nadnárodním řetězcům,“ přidal se předseda Soukromníků Petr Bajer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…