A je zase zle: ČT odmítla vysílat tiskovku z Hradu, jak to dělá pokaždé. Mluvčí prezidenta si to nenechal líbit

10.03.2015 15:28

Pražský hrad rozzlobila skutečnost, že Česká televize dnes na svém zpravodajském programu ČT 24 neodvysílala, jak tomu dosud bez problémů bylo, živě pravidelnou tiskovou konferenci prezidentského mluvčího Jiřího Ovčáčka. Dosud přitom Ovčáčkovy tiskovky bez problémů naživo přenášela.

A je zase zle: ČT odmítla vysílat tiskovku z Hradu, jak to dělá pokaždé. Mluvčí prezidenta si to nenechal líbit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček

„Považujeme tento přístup za dětinskou pomstu České televize za názory prezidenta republiky,“ uvedl Ovčáček v tiskovém prohlášení, které zveřejnil na webu Pražského hradu. Současně vyslovil mluvčí hlavy státu obavy z toho, že pokud bude ČT cenzurovat názory nejvyššího ústavního činitele, jak bude potom postupovat v případě dalších ústavních činitelů, politiků a občanů.

Ovčáček také odmítl vyjádření mluvčí České televize, že tisková konference byla jen souhrnem aktivit prezidenta republiky z minulého týdne. „Na tiskové konferenci zazněly též informace o čtvrtečním jmenování nového ministra spravedlnosti, nedělním přivítání ukrajinských Čechů prezidentem republiky a také o blížící se cestě prezidenta republiky do Libereckého kraje. Závěrem zazněla i doplňující informace k tématu koncesionářských poplatků,“ vysvětlil Ovčáček s tím, že v reakci na postup České televize zvažuje Hrad další kroky. „Jedním z nich může být i stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání,“ dodal mluvčí prezidenta Miloše Zemana.

Celý text najdete ZDE

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…