A jede se dál: Kalousek se škodolibě vysmál Andreji Babišovi. Jeho lidé smutní a nadávají

13.10.2014 10:01

To, že vítěz voleb v Olomouci - hnutí ANO, skončil velmi rychle v opozici, považuje Miroslav Kalousek z TOP 09 za výsledek Babišova proklamovaného postoje, že totiž hnutí ANO bojuje proti zavedeným stranám. Ty se tedy na olomoucké radnici spojily proti němu. Hnutí ANO z toho není nadšené a na svém Facebooku spekuluje o údajně nekalých příčinách vzniklé koalice. „Co to má být??? Ti musí mít ale nahnáno... Copak se asi dělo celé ty roky na olomoucké radnici?“ píší do diskuze babišovci.

A jede se dál: Kalousek se škodolibě vysmál Andreji Babišovi. Jeho lidé smutní a nadávají
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek

Anketa

Pokud ve městě zvítězí ANO Andreje Babiše a ostatní strany se proti němu spojí a zatlačí jej do opozice... Co o tom soudíte?

hlasovalo: 6930 lidí

V Olomouci až nečekaně rychle vznikla koalice pro vedení města. Už den po volbách se strany dohodly na uspořádání sil v zastupitelstvu. Koalici vytvoří ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. V neděli podepsaly dohodu. Primátorem se podle ní stane lídr ČSSD Antonín Straněk. Volby ve městě přitom vyhrálo hnutí ANO a ještě v neděli jednalo se druhou ČSSD.

Na tuto zprávu zareagoval místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek a na Facebooku píše, že jde o logickou reakci na Babišovo opakované prohlášení, že ANO bojuje proti zavedeným stranám.

„Koalici, která poslala v Olomouci ANO do opozice, založil Andrej Babiš. Učinil tak svým prohlášením, že ANO bojuje proti všem zavedeným (rozuměj demokratickým) stranám, tedy i proti svým vládním koaličním partnerům. Je tedy logické, že komunální politici jeho koaličních partnerů (ČSSD a KDU-ČSL) nechtějí spolupracovat s někým, kdo křičí, že proti nim bojuje,“ lapidárně shrnuje svůj názor Kalousek.

Babišovi lidé jsou smutní a nadávají

Vítězné hnutí ANO zůstalo mimo možnost vést město a v diskuzi na oficiálním facebookovém profilu olomouckého ANO nadšení nepanuje. „Po výsledných jednáních postrádám smysl konání voleb…“ zní jeden z názorů.

Objevují se i spekulace o motivech, které svedly zavedené strany tak rychle dohromady. „Olomoucká čtyřkoalice???? Co to má být??? Je mi z těch mocichtivých pánů zle!!! Ti musí mít ale nahnáno... Copak se asi dělo celé ty roky na olomoucké radnici? Budou teď všichni honem uklízet?" tak komentuje svůj neúspěch v podobě nesestavení koalice s hnutím ANO v čele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…