A jejejej. Andrej Babiš konejšil občana, který naříkal na malý plat. A pak to vzalo nečekaný spád

19.04.2018 11:45

Pojď do mě, vyzývá premiér Andrej Babiš všechny občany. Vyzývá je tím k položení dotazů, na které se pokusí odpovědět. Předsedovi vlády jednoho dne přistála na stole otázka týkající se platů řidičů. To, co Babiš odpověděl, možná mnohým voličům vezme dech. Už proto, že si Babiš tak trochu naběhl na vlastní vidle.

A jejejej. Andrej Babiš konejšil občana, který naříkal na malý plat. A pak to vzalo nečekaný spád
Foto: Twitter: Bára Peterová
Popisek: Premiér Babiš tančí se svými ministryněmi

Šéf hnutí ANO a premiér v demisi Andrej Babiš dává lidem možnost zaslat video-dotaz, na který on osobně posléze odpoví. Jeden z dotazů zaslal premiérovi také řidič Filip, který se předsedy vlády otázal, zda mu přijde normální, že řidiči, kteří pracují od rána do večera, dostávají plat 13 tisíc korun. Babiš odpověděl, že mu to rozhodně normální nepřijde. Řidiči by podle jeho názoru měli dostávat alespoň 40 tisíc korun.

„Zdravím Filipe, no mně to nepřijde normální, já myslím, že řidičů je strašně málo. Chybí jich, myslím, 6 tisíc,“ odvětil Babiš s tím, že řidiči chybí v soukromých firmách, ale i v krajích. Proto obratem nabídl lék. „Řidič by měl mít podle mého názoru aspoň 40 tisíc korun. (...) Považuju za skandální, pokud vám někdo dává minimální mzdu. Já myslím, že situace na trhu je taková, že si skutečně můžete najít lepší firmu, kde vás spravedlivě zaplatí. Držím vám palce,“ sdělil premiér panu Filipovi.

Zastánce odchodu Česka z Evropské unie aktivista Pavel Pešan však premiérovi připomněl inzerát z dílny Agrofertu, který je toho času odložen ve svěřenském fondu předsedy vlády. Tento inzerát ukazuje, že si premiér tak trochu naběhl na vlastní vidle, protože Agrofert nabízí ošetřovatelkám drůbeže plat ve výši 13 tisíc korun. Dámy by si tak možná měly hledat lepší práci a Agrofert vynechat. S ohledem na ekonomickou situaci to přece doporučuje sám Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…