A jsou na nás Rusové zvědaví? Tereza Spencerová popsala „srandu“ vztahů s Ruskem a tajnosti USA

20.02.2020 8:04 | Zprávy

OKNO DO SVĚTA TEREZY SPENCEROVÉ Francie bude evropské sankce proti Rusku dále kritizovat, nicméně je dál bude schvalovat. Stejně se západní firmy naučily je obcházet, komentuje analytička Tereza Spencerová nejnovější vyjádření Emmanuela Macrona směrem k Rusku. Otázka je, jestli nám Rusové vůbec chtějí znovu „po jelcinovsku“ padnout do náruče, dodává. A věnuje se i chladnoucím vztahům USA a Evropy.

A jsou na nás Rusové zvědaví? Tereza Spencerová popsala „srandu“ vztahů s Ruskem a tajnosti USA
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Společná tisková konference Donalda Trumpa a Vladimira Putina.

Jak málo stačí, aby někteří u nás vyskočili jako „čertík z krabičky“. Stačí, aby na bezpečnostní konferenci v Mnichově Emmanuel Macron řekl, že s Ruskem je nutné obnovit dialog, protože je to veliká země, a že sankce nefungují. Někteří naši rusobijci mu vyčetli, že Rusové si to na Donbasu vyložili jako zelenou k dalším útokům. Tak tedy, proč Macron vysílá pořád podobné signály? Pro sankce proti Rusku Francie hlasuje vždy...

Evropská unie fakticky definovala své sankce proti Rusku jako trest za anexi Krymu. Je přitom vcelku jasné už od samého počátku, že Rusko Ukrajině Krym nevrátí, takže pokud by Západ své sankce zrušil, přiznal by vlastní prohru. Nebo kapitulaci, chcete-li, a to by bylo ponižující. I proto bude Francie hlasovat pro sankce, i když je současně bude – spolu s dalšími státy – kritizovat. Na druhou stranu je ale velkou otázkou, zda má smysl se nad těmi sankcemi a jejich prodlužováním ještě nějak pozastavovat, protože západní koncerny i státy – pokud to uznaly za vhodné a výhodné – už dávno našly cestičky, jak je obcházet. Takže vlastně platí, že sankce jsou, ale současně i nejsou. Schizofrenie. A když k tomu navíc přičtete americké sankce, které například kvůli Nord Streamu II míří nejen na Rusko, ale i na západní koncerny, tak už to všechno začíná být opravdu neuchopitelné. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…