A odnesl to Donutil. Okamura a kandidát: Došlo na nechutnosti

05.08.2021 11:53 | Ze sítí

Tomio Okamura v úterý představil lídra SPD pro Prahu, spolupracovníka kardinála Duky Josefa Nerušila. Ten jednak zkritizoval Tomáše Halíka za to, jak se pustil do něj a do kardinála Duky. A představil svou vizi veřejnoprávních médií. Jednak by podle něj mělo být srovnáno zvaní politiků do veřejnoprávních médií, skončit by měly začerněné smlouvy a zpravodajství ČT, ČRo a ČTK by se mělo sloučit. U neziskovek by pak ČT a další museli dokonce uvádět, kdo je platí. U tematiky LGBT by se klidně nechal inspirovat Maďarskem. Připomenuta byla i Donutilova Sněhurka.

A odnesl to Donutil. Okamura a kandidát: Došlo na nechutnosti
Foto: Repro Facebook
Popisek: Lídr SPD Tomio Okamura představuje Josefa Nerušila

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí
Nerušil konstatoval, že proti němu kvůli jeho kandidatuře za SPD povstala pražská katolická kavárna v čele s páterem Halíkem. Hlavně kvůli jeho „odhalení“, že křesťané už nevolí nejčastěji lidovce, ale hledají alternativu právě u SPD, protože její program se shoduje s křesťanskými hodnotami. Například je proti islamizaci země. „Islamizace země je něco, co nemůže křesťan akceptovat,“ prohlásil.

Pokud jde o následky, někteří jeho kolegové odmítli s ním dále spolupracovat a „nějaká dáma“ mu údajně počmárala rtěnkou auto. „To, že Respekt psal o dalším fašistovi, to už beru jako takový kolorit toho, jak to v naší společnosti chodí,“ dodal. „Pánové z lepší společnosti“, jak je Nerušil nazývá, proti němu sepsali otevřený dopis, adresovaný kardinálu Dukovi. „Mají pocit, že mohou běžným lidem diktovat, jak mají volit, jak mají žít, co si mají myslet atd.,“ vyjádřil se o dotyčných.

Podle jeho odhadu se od něho kardinál distancovat nebude, i když si to signatáři přejí. Nerušil uvedl, že kardinál Duka je statečný a již dříve šel do konfliktu s režimem. „Nakonec často říká, že tak jak byl nálepkován za minulého režimu, tak je nálepkován i v dnešní době, nejčastěji ze strany pražské kavárny,“ podotkl a připomenul, že kardinál za komunismu pracoval ve Škodovce, tudíž obyčejným lidem rozumí mnohem lépe než Halík, který dle Nerušila pracoval jako „kádrovák“. „Údajně spolupracoval i s Ministerstvem vnitra,“ doplnil lídr SPD v Praze.

Věnoval se i své funkci radního ČRo. Když si vyžádal čísla o pozváních politiků, zjistil, že někteří politici z jistých stran jsou protěžováni a jiní naopak zváni nejsou. „A pokud jsou zváni, tak jsou akorát skandalizováni,“ dořekl. V některých publicistických pořadech se prý na deset politiků ODS objeví jeden politik SPD. Což neodpovídá počtu mandátů stran. Jako perličku doplnil, že dle analýz je v ČT nejcitovanější lídryně TOP 09 Markéta Adamová Pekarová, ačkoliv její strana je druhá nejslabší. A také nejčastěji hostuje ve zpravodajství v Českém rozhlasu Radiožurnálu. Naopak, komunisté a SPD jsou prý vynecháváni, pokud jde o publicistické pořady. Okamura podotkl, že již šest let nebyl pozván do pořadu Otázky Václava Moravce. Tématu se chce Nerušil věnovat ve Sněmovně.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

U ČT je dle kandidáta SPD stále znát následek televizní stávky z přelomu tisíciletí, po které prý vznikl novinářský kartel. „Dnes bychom ho mohli narýsovat na půdorysu SeznamZpráv, nakladatelství Economia, Respektu a Deníku N. A to jsou prostě novináři, kteří přecházejí z jedné redakce do druhé a nikoho nového mezi sebe nepustí,“ říká Josef Nerušil. Podle něho je třeba média veřejné služby podřídit nejvyššímu kontrolnímu úřadu. „Praxe začerněných smluv musí skončit, koncesionáři mají nárok vědět, komu bývají vypláceny honoráře a především v jaké výši,“ prohlásil.

Chtěl by také, aby byly posíleny pravomoci mediálních rad, například aby při krácení odměny generálního ředitele byly kráceny i odměny vedoucích pracovníků, a tím u nich vznikla motivace se pokyny generálního ředitele řídit. Mezi jeho dalšími návrhy je zrušení koncesionářského poplatku a placení ČT přímo z rozpočtu (včetně valorizace) a také sloučení zpravodajství ČT, ČRo a ČTK, aby na jednom místě nebyli zbytečně tři zpravodajové ze třech veřejnoprávních médií.

Nerušilovi také vadí, že jsou ve vysílání veřejnoprávních médií zváni zástupci politických neziskových organizací. „Tváří se nestranně a objektivně, ale když se podíváme, kdo za nimi stojí, kdo je financuje, tak je tam vždycky subjekt, který má své vlastní zahraničně-politické nebo geopolitické zájmy,“ řekl a dodal, že peníze mohou pocházet od europarlamentu, od americké ambasády nebo také od Ruska či od soukromých zdrojů, jako je nadace Open society George Sorose. Veřejnoprávní média by podle něj měla uvádět u neziskových organizací i zdroje financování, když zástupce neziskovky hovoří v médiích. Doplnil, že podobný zákon už mají i USA.

Nerušil se také vymezil proti Pirátům, kteří se podle něj snaží bydlení zdražit, např. zvýšením daně z nemovitosti a zvýšením parkovného. Rýpl si, že komunisté ve volbách po druhé světové válce také neměli v programu měnovou reformu ani vyvlastnění malých živnostníků.

Dále si lídr pro Prahu nepřeje, aby děti byly ve škole indoktrinovány „nejrůznějšími spolky“, které by propagovaly změnu pohlaví, medikamenty na oddálení puberty a vyprávěly pohádky typu „Princ potkal prince“. Naopak by byl rád, kdyby děti vyrůstaly v „normálním prostředí“, jako vyrůstal on i jeho rodiče. A inspiraci by klidně hledal v Maďarsku. Tato témata podle něj nepatří ani na veřejnoprávní vysílání. „Nakonec, kdo si někdy poslechne rádio Wave, tak je zděšen, co se tam doslechne za nechutnosti,“ podotkl.

Tomio Okamura se na závěr dotkl toho, že Miroslav Donutil namluvil pohádku o Sněhurce pro ČT Déčko. „Ta pohádka o Sněhurce, já jsem byl úplně v šoku a voliči SPD taky. Tam se hovořilo o tom, že Sněhurka má příliš bílou pleť, proto si vzala prince s čokoládovou pletí, aby měli tmavší děti. Tak takováto pohádka za veřejné peníze, kterou natočil Miroslav Donutil, je vysílána v České televizi,“ řekl a brojil proti tomu, aby byly pohádky měněny podle potřeb „multikulti“ ideologií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…