A paní Němcová, pečete na Vánoce rohlíčky? Naštvaný Xaver Veselý ukázal všem, co je zač televizní radní Šarapatka. Velmi ostré VIDEO

06.04.2019 17:29

Moderátor Luboš Xaver Veselý sdílel další díl svého pořadu Xaver Live. „Tento díl netočím rád. Ale než by se člověk nechal vláčet spoustou nepravd, může aspoň na svém kanále sdílet pravdu,“ zahájil video, jež se věnovalo Zdeňku Šarapatkovi, členu Rady České televize.

A paní Němcová, pečete na Vánoce rohlíčky? Naštvaný Xaver Veselý ukázal všem, co je zač televizní radní Šarapatka. Velmi ostré VIDEO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Luboš Xaver Veselý

„Tento člověk o mně šíří špinavé, podlé lži. A těmto věcem se dá bránit několika způsoby. A reagovat na to je jedním ze způsobů,“ podotkl Xaver Veselý. „Rada České televize má být etalonem spravedlnosti. Českou televizi nesmí kontrolovat nikdo jiný než Rada České televize. Proto si myslím, že v této radě by měli být ti nejlepší z nejlepších. Lidé, kterým se dá věřit a mají aspoň trochu lidské úrovně,“ poznamenal. Zdeňka Šarapatku nazval lživým komentátorem a poukázal na jeho komentář pro Forum24.cz o Zemanových „lepšolidech“. 

Komentář považuje za nenávistný. „Celé to pojednávalo o tom, že na Hradě byl inaugurační koncert, který pořádal Miloš Zeman,“ řekl Xaver Veselý, že Šarapatkovi mimo jiné vadilo, že za něj byla placena útrata. „Já jsem na tom koncertě nebyl. Je to lež,“ rozčílil se Xaver Veselý. Podle jeho slov jde o několikátou lež, kterou Šarapatka šířil. 

„Zdeněk Šarapatka je bývalý a asi i současný posluhovač politiků. Sloužil u Stanislava Grosse, sloužil u Miloše Zemana,“ popisoval Xaver Veselý. „Miloše Zemana jsem se ptal, proč byl Zdeněk Šarapatka vyhozen z jeho služeb. A prezident Zeman mi vysvětlil, že pro křiváctví, podlost a neschopnost,“ dodal.

Šarapatka se dle jeho slov snažil také moderovat. A dokázal to sestřihy, které v rámci svého pořadu promítl. Zde byli k vidění Jiří Paroubek, Petr Nečas i Bohuslav Sobotka. „Byli to právě poslanci České republiky, kteří zvolili tohoto člověka do Rady České televize. Byla to odměna za tyto servilní rozhovory, kdy se ptá předsedkyně Poslanecké sněmovny, jak peče vánoční cukroví. Není to náhodou tak, že pro politiky pan Šarapatka v těchto pořadech dělal úplně normálně PR? Znáte někoho servilnějšího v rozhovorech?“ zeptal se Xaver Veselý a pustil ukázku s Miroslavou Němcovou, kdy ještě v roli předsedkyně Poslanecké sněmovny vyprávěla o tom, jak se těší na Vánoce.

„Jsem si myslel, že to bude taková pohoda před Vánoci, ale vy intenzivně pracujete. Zasedá Sněmovna, Vánoce jsou tady. Řekněte, paní předsedkyně, stačí vůbec Miroslava Němcová manželovi Vladimírovi, vnukům, synovi, upéct nějaké cukroví?“ zeptal se tehdy Šarapatka. „Srovnala jsem si to v hlavě a všechno jsem si nachystala. Užívám si celý advent,“ podotkla Němcová a vyprávěla i o tom, jak má zabalené dárky a těší se na setkání s rodinou. 

„Tento člověk rozhoduje, co se bude dít v České televizi. To je ta novinářská elita,“ byl dále ironický Xaver Veselý. Následně také Xaver Veselý ukázal e-mail od Zdeňka Šarapatky tehdejšímu hejtmanovi Michalu Haškovi (ČSSD). „Nejde o nic jiného, než že Zdeněk Šarapatka prostřednictvím aktivního politika se snaží nacpat na obrazovku České televize. Vypisuje tady hejtmanu Haškovi, kde ho prosí o schůzku s generálním ředitelem Petrem Dvořákem,“ prosil podle Veselého o pomoc Haška, aby mohl řediteli České televize představit svůj námět pořadu. 

„Pokud o nás budou rozhodovat takovéto elity, lháři a podlí lidé, nikdy to tady nebude lepší,“ uzavřel Xaver Veselý.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…