A teď bude azylovou politiku řídit někdo od Šabatové nebo od Dienstbiera. Petr Hampl má po "uklizení" zkušeného úředníka Haišmana vážné obavy

31.03.2017 11:47

Proslýchá se, že na Ministerstvu vnitra končí ředitel odboru azylové a migrační politiky Tomáš Hajšman. Pánové Martin Konvička a Petr Hampl píší, že případný odchod Hajšmana bude pro Českou republiku špatnou zprávou, protože z důležitého postu zmizí člověk, který rozumně hodnotí migrační krizi. Pokud odejde, otevřou se dveře lidem typu ombudsmanky Anny Šabatové.

A teď bude azylovou politiku řídit někdo od Šabatové nebo od Dienstbiera. Petr Hampl má po "uklizení" zkušeného úředníka Haišmana vážné obavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

Aktivisté a „vítači uprchlíků“ už dlouho žádají odchod Tomáše Hajšmana. Nenechávají na něm nit suchou za to, jak se staví k migrační krizi.

„Je to totiž vzdělaný a rozumný člověk. Dobře ví, že neprobíhá humanitární krize, nýbrž cílená agrese prováděná řízenou migrační vlnou. Snaží se, aby v rámci mantinelů určených EU byl český postup aspoň trochu racionální. Proto ho sorosovští aktivisté až zběsile nenávidí. Tento týden proskočila zpráva, že končí a bude uklizen do diplomacie. Nic tedy nebrání tomu, aby azylovou politiku ovládl někdo z týmu Šabatové nebo Dienstbiera,“ varoval na sociální síti facebook Hampl. Konvička jeho názor sdílí.

Hajšman by mohl přejít z Chovancova Ministerstva vnitra do diplomacie, respektive do Kosova, odkud do EU míří nejeden migrant. Český vztah ke Kosovu je trochu komplikovaný. Zatímco někdejší ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) prosazoval plné uznání Českem a umístění plnohodnotného diplomata do Kosova, jeho nástupce Lubomír Zaorálek z ČSSD je podstatně rezervovanější.

Česká republika i přes snahu Karla Schwarzenberga stále nemá v Kosovu plnohodnotné diplomatické zastoupení, místo velvyslance řídí tamní misi pouze chargé d’affaires. Tuto funkci vykonává od roku 2014 diplomat Ivo Šilhavý, jehož tříletý mandát vyprší v létě letošního roku. Teoreticky by ho mohl nahradit právě Hajšman. Informoval o tom týdeník Respekt.

Petr Hampl doslova napsal:

Asi jste si všimli, že nejagresivnější část českých multikulturních neomarxistů už několik měsíců trvale požaduje odvolání ředitele odboru azylové a migrační politiky Dr. Tomáše Hajšmana. Je to totiž vzdělaný a rozumný člověk. Dobře ví, že neprobíhá humanitární krize, nýbrž cílená agrese prováděná řízenou migrační vlnou. Snaží se, aby v rámci mantinelů určených EU byl český postup aspoň trochu racionální. Proto ho sorosovští aktivisté až zběsile nenávidí. Tento týden proskočila zpráva, že končí a bude uklizen do diplomacie. Nic tedy nebrání tomu, aby azylovou politiku ovládl někdo z týmu Šabatové nebo Dienstbiera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …