A teď je Putin zmasakruje. Drsná dohra zprávy, že letadlo asi opravdu sundali islamisté

05.11.2015 11:32

Tím, že teroristé z Islámského státu s největší pravděpodobností položili bombu do ruského civilního letadla, které pak spadlo nad Sinajským poloostrovem, učinili islámští radikálové základní strategickou chybu. Ta v důsledku povede ke konci IS, soudí komentátor Jiří X. Doležal, který se o tom rozepsal na serveru Reflex.cz.

A teď je Putin zmasakruje. Drsná dohra zprávy, že letadlo asi opravdu sundali islamisté
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Anketa

Myslíte, že Angela Merkelová bude v roce 2017 znovu zvolena kancléřkou?

4%
14%
hlasovalo: 13542 lidí

Doležal připomíná, jak Rusko v minulosti zatočilo s teroristy v případě jejich útoku buď na moskevské divadlo Dubrovka, nebo na školu v Beslanu. „Ruské úřady na místě přistoupily k tradičně ruskému řešení: Bez ohledu na civilní oběti teroristy na místě pozabíjely,“ připomíná Doležal.

Celý text je ZDE

Poslední útok IS na ruské letadlo podle něj s největší pravděpodobností vyvolá podobnou reakci. „Nezapomínejme, že jde o největší leteckou katastrofu v dějinách ruského létání. Lze tedy očekávat, že Putin se pomstí – tak, jak má Rusko ve zvyku,“ míní publicista.

A rovnou přidává předpověď toho, co prý bude následovat. Podle něj v řádu dní zahájí ruská armáda masivní letecký a raketový útok na území Islámského státu, který bude veden zcela bezohledně k civilistům, a tudíž bude i mnohem účinnější než spojenecké bombardování.

„A věřím, že – čistě pro posílení mezinárodní prestiže – Putin bojovníky Islámského státu zmasakruje,“ dodal Jiří X. Doležal.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…