A teď poslouchejte! Soukup zúčtoval s řečmi o své oslavě. Kalousek zrudne vzteky

26.02.2019 9:01

Oslava Jaromíra Soukupa se na krátkou chvíli stala fenoménem a poskytla námět k diskuzím na sociálních sítích těm, kde nepatří k fanouškům nejbohatšího českého moderátora, jak se Soukup označuje. Kritiku však schytala hlavně místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija, že se objevila a bavila ve společnosti Jaromíra Soukupa, Miloše Zemana či Tomia Okamury. A Jaromír Soukup se po reakcích na její přítomnost političky zastal v Mých zprávách. „Především mi to přišlo neuvěřitelně neslušný vůči Alexandře Udženiji z ODS, protože ač můžu s Občanskými demokraty v řadě věcí nesouhlasit, neznamená to pro mě nikdy, že se s nimi nebudu bavit,“ zhodnotil internetové reakce. A dodal, že on by šel klidně na narozeniny Jiřího Pospíšila z TOP 09.

A teď poslouchejte! Soukup zúčtoval s řečmi o své oslavě. Kalousek zrudne vzteky
Foto: Repro Facebook
Popisek: Alexandra Udženija na oslavě generálního ředitele TV Barrandov

Oslava Soukupova jubilea se konala v pátek 22. 2. v pražské restauraci Soho. Ze známých osobností dorazili například Felix Slováček, Tomáš Ortel, hudební manažer František Janeček, zpěváci Bohuš Matuš, Dalibor Janda, herci Pavel Trávníček a Luděk Sobota. Přišla i bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková. Z politiků dorazil místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, který přinesl oslavenci abstraktní obraz, či komunisté Josef Skála s Jaromírem Kohlíčkem. Pozvání přijala i bývalá předsedkyně poslaneckého klubu strany Věci veřejné Kristýna Kočí a ministr dopravy Dan Ťok. Oslavenec Jaromír Soukup, který se mimo jiné dlouhodobě věnuje boxu, pak dostal dort s boxerskými rukavicemi. Přišel také častý host diskuzních pořadů TV Barrandov, Tomio Okamura.

Anketa

Vyčítali byste svým přátelům, že podepsali petici na poctu Václavu Havlovi?

hlasovalo: 9036 lidí

Mezi hosty se objevila také první dáma ODS Alexandra Udženija, čímž především na sociálních sítích vzbudila značnou pozornost. Předseda ODS Petr Fiala je k pořadům Jaromíra Soukupa často kritický, takže účast první dámy ODS vedla k nejednomu zdvihnutému obočí. Mnozí jí zazlívali, že se se Soukupem, kterého Miloš Zeman označil za svého přítele, vůbec vídá. Například redaktor serveru Info.cz napsal: „Alexandra Udženija se nemusela stát součástí barrandovského cirkusu a jeho principálovi a svému příteli Soukupovi mohla klidně poblahopřát a předat dárek v soukromí bez přítomností stovky dalších lidí a fotografů, což by nevzbudilo žádné emoce. Mohla, ale neudělala to. Ať se proto nediví, když voliči nebudou slovům ODS o tom, že se Soukupem nechce mít nic společného, přikládat velkou váhu.“

Udženija na tuto kritiku reagovala fotkou a komentářem: „Oběd s holčičkami...
P.S. pro ty, které zajímá, co a s kým dělám v pátek večer... Tak aby měli kompletní přehled, co se děje i v neděli v poledne.“ A také dalším komentářem, ve kterém uvedla, že do toho, co dělá ve volném čase, nikomu nic není.

Svou oslavu a reakci na ni řešil Soukup ještě v pondělních Mých zprávách. Na úvod se pochlubil, jak jeho oslava padesátin byla tématem skoro všech českých deníků a médií. Proslov pana prezidenta mu prý udělal upřímnou radost, ale zato ho prý rozběsnila arogance některých lidí na sociálních sítích, kteří se sesypali na jeho pozvané hosty. „Především mi to přišlo neuvěřitelně neslušný vůči Alexandře Udženiji z ODS, protože ač můžu s Občanskými demokraty v řadě věcí nesouhlasit, neznamená to pro mě nikdy, že se s nimi nebudu bavit. Právě naopak. Já si lidí, kteří mají jiný názor, nesmírně vážím. A teď poslouchejte. Netýká se to jen paní Udženije, která je slušná žena, slušná paní a přišla mi popřát k narozeninám se svým manželem. To je všechno. To vůbec neznamená, že spolu politicky souhlasíme,“ vyčetl facebookovým komentátorům Soukup a dodal, že rozhodnutí ODS nechodit k němu do pořadů, pokud ví, stále platí. Ale to neznamená, že by na političku z ODS byl nepříjemný. „Vždyť jde jen o politiku. Na prvním místě jsme lidi,“ prohlásil moderátor.

Dodal, že stejně to má dokonce i s TOP 09: „K těm mám také spoustu výhrad, možná více než ke komukoliv jinému. Znáte můj vztah třeba k Mirkovi Kalouskovi. A přesto já považuju předsedu TOP 09 Jiřího Pospíšila za nesmírně slušného člověka. A každý rozhovor s ním mě obohatí. On je demokrat. V 90 % věcí spolu nesouhlasíme. Ale cítím, že on si váží mých názorů a já si vážím jeho. Pro mě je to demokrat. A jestli mě Jiří Pospíšil pozve na své narozeniny, tak já hrozně rád přijdu. A teď mě kamenujte,“ vyzval kritiky.

Celý pořad ZDE

reklama

autor: kas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…