A teď už Zeman ztratil všechen respekt, píše Miloš Čermák

29.06.2015 15:07

Šéfredaktor serveru iHNed.cz Miloš Čermák se ve svém komentáři pustil do prezidenta Miloše Zemana, který pro něj svými výroky na Vysočině prý ztratil veškerý respekt.

A teď už Zeman ztratil všechen respekt, píše Miloš Čermák
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman během rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz

Čermáka prý většina kauz Miloše Zemana nezajímá a není nutné jimi ztrácet čas. Hledání Peroutkova článku je podle něj zbytečné a hloupé divadlo a i eskapády prezidentova kancléře Mynáře jsou trapné. „Nerozumím jeho postoji k rusko-ukrajinskému konfliktu (avšak odmítám tvrzení, že by byl Rusy placen) a ztrácím se v Zemanově vztahu k Americe, naopak dlouhodobě konzistentní je jeho názor na Izrael,“ hodnotí šéfredaktor iHNed.cz i Zemanovu zahraniční politiku s tím, že se na nás svět bude dívat skrz prsty, ale zároveň nejsme ve světovém měřítku nijak výjimeční.

Zeman, kterého zná přes dvacet let, podle něj umí být chytrý a zábavný společník, ale i nesnesitelný pozér a tlučhuba. „Jeho polistopadová kariéra je truchlivým případem vykolejeného velkého intelektu, který nedošel odpovídajícího naplnění,“ myslí si a dodává, že zvolení prezidentem mu zjevně nepřineslo satisfakci, kterou od toho očekával. „Opravdu jsem si myslel, že je schopen většího nadhledu a empatie než jeho předchůdce Václav Klaus, který byl posedlý pouze světem a vesmírem jménem Klaus,“ popsal Čermák svá očekávání od hlavy státu.

„Zeman ovšem ztratil můj veškerý respekt v pátek, a to svými výroky při návštěvě Vysočiny,“ píše a naráží na Havlíčkův Brod, kde se prezident utkal s jednou svou hlasitou odpůrkyní. „Každý veřejně vystupující člověk se vystavuje riziku, že se najdou ti, kteří ho budou veřejně nenávidět,“ myslí si a dodává, že veřejná osoba má jiné možnosti než křikloun na náměstí. „Kdyby byl Zeman velký (a mazaný) politik, tak naopak kritizuje policii za to, že ji kvůli kritice zadržela a předvedla na stanici,“ uvažuje novinář, podle kterého je to zřejmě mimo obzor českého prezidenta.

Celý text Miloše Čermáka ZDE.

Jeho výrok, že se „ta ženská rozvádí, má pocuchané nervy a chová se jako nepříčetná, a že v každém městě se vyskytuje minimálně jeden obecní blázen,“ považuje za nevhodné, nevkusné a sprosté vyjádření na všech možných úrovních. „Pohoršujeme se tu nad jakýmisi složkami Andreje Babiše, ale tohle je přece mnohem horší,“ myslí si a usuzuje, že se v pátek prezident přiblížil póvlu, který je nevhodný pro vykonávání jakékoli veřejné funkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …