A tohle víte? Klaus ml. šokoval o Gretě Thunbergové. Jenže...

13.11.2019 6:53

Poslanec za hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší se na svém facebookovém profilu zamyslel nad 16letou švédskou aktivistkou Gretou Thunbergovou. Především nad tím, že když plula na summit do New Yorku na jachtě, hovořilo se o tom. Nyní počet mediálních zpráv poklesl. A co její cesta zpět? V době, kdy Klaus mladší svůj status psal, se o ní ještě nevědělo. Nyní Greta píše, že by se měla vrátit do Evropy na katamaránu.

A tohle víte? Klaus ml. šokoval o Gretě Thunbergové. Jenže...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

„Všimněte si jedné věci. Jak se dostala Greta z Ameriky domů. Dostala se vůbec? Proč to nikdo nesleduje, nepíše o tom? Proč už nikdo o této slečně nic nepíše?“ ptá se Klaus mladší ve svém facebookovém příspěvku.

Podle něj to ukazuje naprosto brutální marketing nové levice.

Anketa

Má předseda ÚS Pavel Rychetský vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 28047 lidí

„Nejde o obsah. Greta své vystoupení v OSN nezvládla (ten tlak na dospívající dítě musel být strašný) a předvedla overkill, který poškozuje zájmy obchodníků se strachem s povolenkami – lidí, kteří chtějí zničit průmysl tradičních zemí,“ poznamenal.

„Tak ji prostě škrtli a jedou dál jinými cestami. Ani se nezachvěli,“ dodává.

Thunbergová vystoupila v newyorském sídle OSN na klimatickém summitu začátkem září. Divákům v sále sdělila, že jsou zlí lidé. Pohrozila také, že je „bude sledovat“ a v případě, že selžou, mladá generace jim to nikdy neodpustí. 

„Mé poselství je: budeme vás sledovat,“ zahájila Thunbergová bez pozdravu či jakýchkoliv úvodů své vystoupení na klimatické konferenci OSN. „Tohle všechno je špatně,“ pokračovala poté, co si za svou první větu vysloužila potlesk. Vůbec by tu prý neměla být. Měla by být na druhé straně oceánu ve škole.

„Vy se obracíte na nás, mladé? Jak se opovažujete. Vy jste uloupili mé dětství svými prázdnými slovy. Já patřím mezi ty šťastné, jiní lidé umírají. Vymírají ekosystémy, jsme na počátku velkého vyhlazení. A vy o tom nechcete mluvit. Vykládáte jen pohádky o ekonomickém růstu,“ křičela Thunbergová a máchala pravicí na pokraji pláče. A opět se tleskalo.

„Po více než třicet let vědci říkají zcela jasně, jak na to. Jak jste jen mohli stále nenajít řešení?“ ptala se. „Říkáte, že nám nasloucháte a že chápete, jak je to naléhavé. Jsem smutná, jsem rozzlobená a nevěřím tomu. Protože jestli skutečně chápete situaci, a přesto s tím nic neděláte, tak jste zlí lidé.“

Politici slibují, že sníží emise na padesát procent za deset let. „To ale znamená jen padesátiprocentní šanci, že teplota nestoupne o 1,5 stupně a nedojde k nezvratným změnám, které už nedokážeme zvládnout. Padesát procent, to je možná přijatelné pro vás, ale tato čísla nezahrnují bod zvratu a další toxické znečištění. Takže to není žádná klimatická spravedlnost. Vy spoléháte na to, že naše generace vysaje ty tuny CO2,“ obvinila starší generaci v publiku.

Thunbergová se po newyorském summitu přesunula podle všeho do Montrealu, kde se účastnila protestů. Následně ji měla čekat dlouhá cesta do Chile, kde v prosinci měla vystoupit na dalším klimatickém summitu. Na svém facebookovém profilu však informuje o tom, že by se do Evropy měla na katamaránu vracet již zítra.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…