A zase špatně. Na pořad Newsroom se vyvalila nová stížnost

02.05.2018 19:20

Rádio Impuls se ostře ohradilo proti informacím z pořadu Newsroom ČT24, který často a důrazně kritizuje mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček. 22. dubna prý pořad veřejnoprávní televize sáhl ke srovnání, které podle Rádia Impuls nedává smysl. O týden později se ČT pokusila o nápravu, ale prý to dopadlo neslavně.

A zase špatně. Na pořad Newsroom se vyvalila nová stížnost
Foto: pixabay.com
Popisek: Rádio, ilustrační foto

Když hradní mluvčí mluví o pořadu Newsroom ČT24, hovoří o něm jako o „špíně české žurnalistiky a špíně televizního vysílání“. Z Rádia Impuls teď sice na adresu tohoto pořadu veřejnoprávní televize nezazněla takto ostrá slova, ale nejposlouchanější rádio v Česku i tak nenechalo na pořadu nit suchou.

Na konci dubna pořad veřejnoprávní televize informoval o poslechovosti některých rádií v Česku. Rádio Impuls tvrdí, že údaje prezentované Českou televizí nezachycují realitu. O týden později se prý tvůrci pořadu pokusili uvést na pravou míru svou nepravdivou informaci, jenže se jim to prý moc nepovedlo.

Anketa

Chcete, aby ČSSD zasedla ve vládě Andreje Babiše?

4%
96%
hlasovalo: 22277 lidí
„Minule jsme vás informovali o poslechovosti celoplošných stanic. Nějak se nám ale pomíchaly tabulky v počítači a čísla neodpovídala, byť pořadí ano. Takže ještě jednou, jedničkou je Český rozhlas. Bez regionálních stanic má skoro milion 300 tisíc posluchačů. Následuje Impuls, nejposlouchanější rádio v Česku. Ten se taky pohybuje nad milionem. Na třetím a čtvrtém místě jsou pak Evropa 2 a Frekvence 1,“ uvedla moderátorka pořadu.

Rádio Impuls vydalo tiskovou zprávu, kterou má server ParlamentníListy.cz k dispozici, v níž tvůrce pořadu Newsroom ČT24 upozornilo, že srovnávají nesrovnatelné. Stavějí proti sobě veřejnoprávní rozhlas a jednotlivé soukromé stanice. Pokud něco lze srovnat, je to podle poslechovosti veřejnoprávního rozhlasu s poslechem soukromých stanic jako celkem. Stejně tak lze srovnat jednotlivé stanice.

„Současně bychom opět rádi připomněli, že sčítání posluchačů jednotlivých rozhlasových stanic odporuje standardnímu způsobu interpretace výsledků Radioprojektu. Celkový počet posluchačů skupiny rozhlasových stanic se získává kumulací posluchačů, nikoli jejich součtem (určitý počet posluchačů je stanicemi sdílen),“ uzavřela stanice tiskovou zprávu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…