ANO bude volit vedení. Jak si stojí jednotliví kandidáti?

24.02.2017 14:41

Nadcházející sjezd hnutí ANO, jenž se uskuteční v sobotu, může mít významný dopad na prezidentskou volbu. Bude totiž záležet na tom, jak dopadne kandidát na post místopředsedy, ministr obrany a šéf pražské ANO Martin Stropnický. Všímá si toho server iDnes.cz.

ANO bude volit vedení. Jak si stojí jednotliví kandidáti?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Stropnický a také eurokomisařka Věra Jourová jsou mimo jiné zmiňováni předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem jako možní kandidáti na Hrad. V této otázce se však nevylučuje i možnost podpory současného prezidenta Miloše Zemana. 

A právě Stropnický je ten, jenž nahlas říká, že ANO by mělo mít vlastního prezidentského kandidáta. „Neznamená to nutně moji osobu,“ řekl Stropnický. Zároveň také uvedl, že v případě, pokud dostane silný mandát na místopředsedu, tak to znamená, že má v hnutí nějakou váhu. „Když prolezu s odřenýma ušima, tak fajn. Nepůjdu se zastřelit, ale řeknu si, že to není úplně nejlepší předpoklad, abych usiloval o něco dalšího,“ řekl v rozhovoru pro Hospodářské noviny. 

Stropnický se na sjezdu bude ucházet o post místopředsedy, v boji o prvního místopředsedu se pak utkají šéf poslanců Jaroslav Faltýnek, hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová a primátor Brna Petr Vokřál. Jermanová společně s Vokřálem jsou v současné době místopředsedy hnutí. Doplňuje je ještě poslanec Jan Volný. 

Kromě Stropnického pak nominaci na místopředsedy získali právě Volný, ministr životního prostředí Richard Brabec, karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová a místopředsedkyně Radka Maxová. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…