ANO ve středních Čechách má vést hejtmanka Pokorná Jermanová

18.12.2018 12:08

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová míří do čela středočeské organizace ANO. Vystřídat by měla dosavadního předsedu Františka Petrtýla. Rozhodnutí krajského sněmu, který se konal v sobotu v Praze, musí ještě potvrdit centrála hnutí, řekl dnes ČTK předseda klubu středočeských zastupitelů za ANO Martin Herman. Delegáti podle něj hejtmanku zároveň nominovali na první místopředsedkyni celostátní organizace.

ANO ve středních Čechách má vést hejtmanka Pokorná Jermanová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Pokorná Jermanová podle Hermana získala na sněmu téměř jednohlasnou podporu přítomných a byla nominována na šéfku krajské organizace. Prvním místopředsedou by se měl stát Herman. Hejtmanka současně obdržela jednomyslnou podporu a nominaci na první místopředsedkyni hnutí, místopředsedkyni a členku předsednictva do celostátního volebního sněmu, který se bude konat 16. února v Praze. Krajský sněm také schválil nominaci současného lídra Andreje Babiše na předsedu hnutí.

„Těší mě podpora našich členů a velmi si jí vážím. Považuji ji také za ocenění mého dosavadního působení ve vedení největšího kraje v České republice,“ uvedla hejtmanka.

Na minulém celostátním sněmu před zhruba dvěma lety získal Babiš při obhajobě nejvyšší stranické funkce 195 z 210 možných hlasů. Stejně jako před čtyřmi lety neměl soupeře. Post prvního místopředsedy v únoru 2017 uhájil šéf sněmovního klubu ANO Jaroslav Faltýnek a Pokorná Jermanová obhájila křeslo řadové místopředsedkyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…