Aby toho nebylo málo: Další průšvih Donalda Trumpa. Potvrzeno...

12.04.2017 11:34

Americká FBI získala loni v létě tajné soudní povolení k odposlouchávání komunikací poradce Donalda Trumpa – v té době kandidujícího na prezidenta Spojených států – Cartera Page, který byl podezříván ze spolupráce s Ruskem ve snaze ovlivnit volby v jejich prospěch, informuje deník Washington Post.

Aby toho nebylo málo: Další průšvih Donalda Trumpa. Potvrzeno...
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Americké ministerstvo spravedlnosti spolu s FBI získaly povolení k odposlechům komunikací Cartera Page poté, co se jim podařilo přesvědčit soudce z odpovědného orgánu o tom, že existuje důvodné podezření, že Page jedná v zájmech cizího státu, v tomto případě Ruska.

„Jedná se o prozatím nejpřímější důkaz toho, že FBI má skutečně důvod se domnívat, že během prezidentské volební kampaně v roce 2016 byl jeden z Trumpových poradců v kontaktu s ruskými agenty. Přesná povaha těchto kontaktů je v současné době ve středu pozornosti vyšetřování, v rámci kterého se tým expertů snaží přijít na to, pomohla-li spolupráce s ruskou vládou zvítězit Donaldu Trumpovi v prezidentských volbách,“ píše WP.

Anketa

Hitler nikdy nepoužil chemické zbraně způsobem, jako Bašár Asad. To řekl mluvčí Bílého domu Sean Spicer, vzápětí se omluvil. Co vy na to?

hlasovalo: 5504 lidí

„Sám Carter Page nebyl doposud obviněn z žádného zločinu. Bude-li nakonec americkým ministerstvem spravedlnosti z něčeho konkrétního obviněn, není zatím jisté,“ uvádí WP.

Carter Page působil v minulosti v pozici investičního bankéře v ruské Moskvě ve společnosti Merrill Lynch a podle svých vlastních slov mimo jiné investoval i do ruského energetického giganta Gazpromu.

Nominace Cartera Page do pozice poradce kandidáta na prezidenta Trumpa vyvolala v loňském roce pozdvižení, jelikož byl Page známý především svou kritikou protiruských sankcí ze strany Spojených států a vysokým míněním o prezidentu Putinovi.

V červenci loňského roku vystoupil Page na půdě jedné z moskevských univerzit, kde kritizoval politiku Spojených států vůči Rusku.

Podle zpráv zveřejněných bývalým britským tajným agentem se měl právě tam Page setkat s šéfem ruské energetické společnosti Rosneft Igorem Sečinem.

Sám Page veškerá obvinění odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…