Abychom se nedozvěděli o jeho sebevraždě. Polská politička má obavy o svého předsedu, kterého sebrali jako ruského agenta a řekla nám více

07.06.2016 21:16

Polská kontrarozvědka obviňuje vůdce politické strany Zmiana Mateusze Piskorského nejen ze špionáže pro Rusko, ale i pro Čínu a Irák. To je neuvěřitelné. Napsala ParlamentnímListům.cz jeho stranická kolegyně Božena Gaworska-Aleksandrowiczová s tím, že demokracie v Polsku tím dostala rázně za uši.

Abychom se nedozvěděli o jeho sebevraždě. Polská politička má obavy o svého předsedu, kterého sebrali jako ruského agenta a řekla nám více
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

„Když soud rozhodoval o tříměsíční vazbě, Piskorského obviňovali ze špionáže pro Rusko, ale také, což je neuvěřitelné, z dodávání informací Číně a Iráku. Jde o čistě politickou akci. Nejspíš přišel příkaz z NATO, aby byli v Polsku umlčeni všichni, kteří se Severoatlantickou aliancí nesouhlasí,“ doplnila Božena Gaworska-Aleksandrowiczová s tím, že i ona čeká návštěvu kontrarozvědčíků.

Nic o něm nevíme

„Nemáme s Piskorským kontakt, nic o něm nevíme. Máme o něj strach, máme obavy, abychom se zanedlouho nedozvěděli, že spáchal sebevraždu, což by bylo pro polské sluhy NATO velmi výhodné,“ obává se Gaworska-Aleksandrowiczová. Piskorski, který býval poslancem za populistickou stranu Sebeobrana, byl zatčen již v polovině května. Polská kontrarozvědka ABW tehdy vyslýchala dalších pět členů vedení Zmiany (Změna). Zajímali se o konkrétní jména, mezi nimi i členku Strany práv občanů Annu Čurdovou.

Proruští aktivisté z různých zemí totiž chystají protesty ve Varšavě během červencového summitu Severoatlantické aliance a ABW má za to, že je řídí Kreml. „A taková je u nás demokracie. Ha, ha, ha,“ dodala ve výzvě ke sdílení informací Gaworska-Aleksandrowiczová.

NATO je smrt

„Ono to není špatné jen pro Evropu. Je to prostě hrozba. NATO rozpoutává války po celém světě, který si USA chtějí podřídit. NATO je smrt, sliz, rozkol Afriky a všech ostatních kontinentů. Vždyť je dnes největším problémem migrace ze zemí, kde se nedá žít. A kdo se o to postaral? Kdo se snažil zavést své pořádky v Iráku, Sýrii, Jemenu, Egyptě a dalších zemích? To všechno udělalo NATO! Myslíte si, že přineslo demokracii? Ne, jen přivedlo miliony lidí k útrapám, bídě a smrti. Narušilo mír, který tam existoval, ale s trochu jinými pravidly. NATO prostě absolutně neuznávám. A dnes bude Severoatlantický pakt zachraňovat Ukrajinu, kterou bylo nejdříve třeba rozvrátit? Všechno to jsou lži. NATO je prodloužená ruka USA. Jde jim jen o peníze a narušování nezávislosti určitých zemí. NATO je prostě válka,“ řekla již dříve v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Strana Změna vznikla v únoru 2015. Založili ji aktivisté, kteří jsou nespokojeni se situací v Polsku. „Seznámili jsme se po internetu. Spojuje nás práce pro budoucnost naší země. Prostě vidíme, že lidé, kteří po roce 1989 přišli k moci, udělali z Polska tržnici Západu. Nazvali to svobodou, ale je otázkou, co taková svoboda znamená a komu slouží. Určitě ne Polákům. Jde o svobodu kapitalistů ze Západu, aby si zotročili Poláky a vydělávali peníze pro sebe a své země. Nelidský kapitalismus, neoliberalismus nás, pracující, ponižuje a okrádá,“ vylíčila stranu Božena Gaworska-Aleksandrowiczová, která nyní kvůli šéfovi partaje bije na poplach.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…