Advokát Láska se domluvil s dopravním podnikem na další spolupráci

05.09.2012 17:15

Advokát Václav Láska seznámil dozorčí radu, komisi pro audit a představenstvo pražského dopravního podniku s výsledky analýzy podezřelých zakázek podniku. Vedení podniku se s ním domluvilo na další spolupráci. Představenstvo Lásku zatím mlčenlivosti nezbavilo, řekla dnes novinářům předsedkyně představenstva Magdalena Češková.

Advokát Láska se domluvil s dopravním podnikem na další spolupráci
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Advokát a bývalý policejní vyšetřovatel Václav Láska v pořadu ČT Hyde park

Láska minulý týden požádal vedení podniku o ukončení smluvního vztahu a o zbavení mlčenlivosti vůči orgánům činným v trestním řízení. Řekl, že chystá trestní oznámení proti členům dozorčí rady. Dnes se ale s vedením dohodl na tom, že vyšetřování bude pokračovat, teprve poté případně padnou trestní oznámení. "Dnes jsme se dohodli na spolupráci, všechny případy budou prošetřeny a dotaženy do konce ať už se trestní oznámení týká kohokoli," řekla Češková.

Smlouvy podniku jsou problematické

TOP 09 a ODS má v dozorčí radě po pěti členech, ODS má ale v současnosti tři místa neobsazená, protože tři členové po nedávném odvolání ředitele Vladimíra Liche rezignovali. Dalších pět členů je v dozorčí radě zastoupeno zaměstnanci podniku. Jedno z trestních oznámení by podle dřívějších informací médií mohlo směřovat proti Davidu Vodrážkovi (ODS), který hlasování o odvolání Liche vyvolal.

Láska vypracoval pro magistrát právní analýzu problematických smluv dopravního podniku. Na základě jejích zjištění podal podnik v minulých dnech několik trestních oznámení. Poté představenstvo kvůli údajným manažerským pochybením odvolalo generálního ředitele Liche, který podání trestních oznámení inicioval.

Advokát ve své analýze údajně rozkryl strukturu, v jejímž rámci byly v podniku uzavírány nevýhodné a nevypověditelné smlouvy s předem vytipovanými nebo účelově vytvořenými dodavateli. Promyšlenou strukturu podle analýzy tvořily tři okruhy lidí, konkrétní jména ale Láska nemohl zveřejnit, protože je vázán mlčenlivostí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…