Advokát Sokol chce do případu Lessy vtáhnout Lenku Bradáčovou

23.10.2012 7:11

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) žene někdejšího policejního prezidenta Petra Lessyho před soud pro údajné zneužití pravomoci a pomluvy. Podání inspekce však zřejmě prověří nejvyšší státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová, informují o tom úterní Lidové noviny. Lessy se totiž domnívá, že v jeho kauze jsou porušovány elementární zásady trestního řízení.

Advokát Sokol chce do případu Lessy vtáhnout Lenku Bradáčovou
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

„Spis má u sebe státní zástupce a nyní ho studuje. Do měsíce určí, jaký bude další postup,“ potvrdila mluvčí pražských městských žalobců Štěpánka Zenklová. Další detaily k případu odmítla upřesnit.

Před soudem se očistím, věří Lessy

O zapojení do případu žádá Bradáčovou Lessyho advokát Tomáš Sokol a sama Bradáčová svůj dohled nevylučuje, pokud se žádost ukáže jako oprávněná. Sám Lessy dál trvá na své nevině a nebrání se tomu, aby se jeho případ dostal před soud. Jen tam se totiž může definitivně očistit. „Pro mě je lepší se veřejně očistit, než aby to skončilo jen u inspekce,“ tvrdí Lessy.

Stojí za pozornost, že v roce 2012 prudce narostl počet policistů, kteří díky vyšetřování GIBS končí před soudem. Zatímco za celý rok 2010 šlo o 48 policistů končících před soudem, v roce 2012 zatím před soudcem skončilo 160 strážců zákona. Čím to je?

„Za nárůstem se skrývá dlouhodobá práce příslušníků inspekce, která byla doplněna o nové kompetence spojené se vznikem nezávislého sboru,“ vzkázal LN šéf inspekce Petr Bílek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…