Aféra „opice z Glasgow“: Pořád jsme pro ně jen póvl z východu

24.03.2021 16:49

Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec se na svém facebookovém profilu vyjádřil k situaci, k níž došlo na skotském stadionu, kdy při utkání tamního klubu Rangers se Slavií mělo dojít k rasistickým poznámkám ze strany českého hráče Ondřeje Kúdely vůči hráči skotského týmu Glenu Kamarovi. Slávie to však odmítá, Kudela byl ale po zápase napaden.

Aféra „opice z Glasgow“: Pořád jsme pro ně jen póvl z východu
Foto: Facebook
Popisek: Jaroslav Štefec

"Aféra 'opice z Glasgow' by měla být varováním pro všechny, kdo si stále ještě naivně myslí, že nás západní Evropa bere jako sobě rovné, že nás bere jinak než Rusy, Slováky, Maďary, Bulhary a další 'východní sebranku', počítaje v to i německé 'Ossis'," poznamenal Štefec.

"Nikdo na nás v EU ani v NATO nečekal s otevřenou náručí, nikdo ani na chvíli neuvažoval, že bychom mohli být skutečnými partnery. Pro opěvovaný "západ" jsme byli a stále zůstáváme jen východním póvlem, poraženou stranou studené války, exploatovanými koloniemi, montovnami, odkladišti levného zboží a zdrojem levné práce," dodal.

"Pro NATO jsme navíc i potenciální kanonenfuter a cílová plocha pro odvedení co největšího počtu jaderných úderů v případě války s Ruskem. Množství potenciálních cílů pro tyto údery, vytvořených Aliancí během posledních 20 let ve východní Evropě, je až zarážející. Stejně jako faktická likvidace našich armád a skutečnost, že prakticky veškeré velitelské systémy a struktury s rozhodovacími pravomocemi zůstávají dislokačně na západ od nás," píše analytik.

"Rozhodně to pro budoucnost ČR není příliš povzbudivé a nebudí to ani tu 'správnou důvěru' v naše tak zvané západní spojence. Nebylo by to ostatně poprvé, kdy by naše 'neznámá zemička kdesi v Evropě' byla obětována ve prospěch jejich 'míru a prosperity'," zakončil své stanovisko na sociální síti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…