Agresivní, brutální, v přesile… Komentátor se pustil do Romů

07.03.2012 15:35

Nepokoje mezi Romy a občany neromského původu se stupňují. Vzájemné střety jsou živnou půdou neonacistů, v Česku se hlásí k pravicovému extremismu už 4000 lidí. Bohužel, k rasové nenávisti podněcují někdy i média. „S útoky „nepřizpůsobivých“ občanů na obyvatele České republiky se od loňského roku roztrhl pytel. Není měsíce, kdybychom nezveřejnili o novém útoku. Jejich agresivita se stále více stupňuje,“ napsal komentátor Eurozpráv.cz.

Agresivní, brutální, v přesile… Komentátor se pustil do Romů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rom v Poschlé

„Známe například brutální útok z pražského metra, útok na mladou dvojici v Novém Boru, mačetový útok Romů v baru atd. Jejich počet narůstá. Stále více dochází k útokům romských skupin v přesile proti pár jednotlivcům, nezřídka jsou Romové ozbrojeni,“ varoval komentátor Tomáš Kraus.

Útoky ale nejsou jednostranné. „Na konci února jsme informovali o útoku dvou mužů zápalnými lahvemi na ubytovnu Romů v Aši. Nikomu se naštěstí nic nestalo, vzhledem k tomu, že v objektu bydlí také romští obyvatelé, vyšetřuje policie případ jako podezření z obecného ohrožení s rasovým podtextem. To dokazuje, že Češi mohou v blízké budoucnosti očekávat nárůst extremismu i z opačné strany, proti nepřizpůsobivým,“ upozornil Kraus.

Komentátor tvrdí, že s rasovou problematikou si nevědí rady politici ani policisté. „Politici obvykle nechtějí řešit složité problémy, škodí jim to v preferencích. A problém s Romy, no to je panečku ořech! A policie? Ta by problémy i řešila, ale nemůže pořádně zasáhnout díky nedokonalým zákonům a také hrozí obvinění z rasového útoku. Viděli jste někdy razantní zásah policie proti agresivním Romům?“ myslí si Kraus a apeluje na média, aby o událostech informovaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…