Ajajaj! Babiš přijel do Brna a hned byla zlá krev

02.05.2018 14:01

Předpokládaná cena nového brněnského železničního nádraží, kolem 45 miliard korun podle zvolené varianty, se premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO) zdá vysoká. Vyžádal si další informace. Někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek ČSSD mu hned jednu informaci poskytl.

Ajajaj! Babiš přijel do Brna a hned byla zlá krev
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Michal Hašek.

Kdy vláda rozhodne o umístění nádraží, nelze předjímat, řekl dnes novinářům v Brně, kam přijel s některými ministry vlakem.

„Za 46 miliard nádraží, to je člověk skutečně překvapen tou sumou,“ uvedl Babiš. Pro srovnání zmínil, že stát plánuje opravit 60 nádraží v Česku za šest miliard korun, včetně například havířovského či kolínského. „A tady je jedno nádraží za 46 (miliard), takže se logicky ptám, proč je to tak drahé?“ uvedl Babiš. Jeho slova přinesla ČTK.

O přestavbě železničního uzlu se v Brně hovoří desítky let. Město i kraj upřednostňují přesun Hlavního nádraží k řece, do míst dnešního Dolního nádraží.

Podle vybrané podvarianty bude stavba odsunutého nádraží stát 42 až 45 miliard, nádraží v centru by stálo 42 až 56 miliard bez započítání nákladů na vysokorychlostní tratě. Finální rozhodnutí učiní vláda, nyní se čeká na stanovisko centrální komise Ministerstva dopravy.

Premiér předpokládá, že projekt bude mít i výnosy, například z prodeje pozemků pod nynějšími kolejišti a stavbami. „Nedostal jsem úplně ucelený obrázek výdajů a příjmů, takže o tom budeme určitě v detailu diskutovat,“ řekl premiér, který v Jihomoravském kraji pobývá dnes a ve čtvrtek.

Někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) uvedl premiéra do obrazu. Přes sociální síť Facebook předsedovi vlády vzkázal, že údajné předražení projektu si má vyřídit se svým ministrem dopravy Danem Ťokem.

„Ajajaj, hned na začátku vládní vizitace naší gubernie problém. Prý příliš drahý projekt Modernizace ŽUB Brno. No, na to, že ministerstvo dopravy vede 4,5 roku ANO, prosím lépe předávat informace, ten odhad nákladů je od investorské organizace státu – SŽDC. A fakt nejde ‚jen‘ o opravu nádraží jako v jiných městech, je třeba to panu premiérovi vysvětlit a ukázat ... svému nástupci dnes moc nezávidím...,“ napsal sociální demokrat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…