Ajajaj. „Zvažuji žalobu.“ Tři srdíčka, dvě pirátky, obrovský řev. Internet ve varu, že je to podpora Hamásu

18.11.2023 17:20 | Monitoring

Senátorka Adéla Šípová (Piráti) se sešla s Jankou Michailidu, která byla v minulosti vyloučena z vedení Pirátské strany za své názory, kdy se hlásí ke komunismu. Svůj příspěvek doplnila Šípová srdíčky - červeným, černým a zeleným. Následně byla mnohými osočena, že jde o podporu Palestiny. Šípová se proti těmto hejtům ohradila a uvedla, že zvažuje žalobu. A omluvu vyžaduje i od komentátora HN Honzejka.

Ajajaj. „Zvažuji žalobu.“ Tři srdíčka, dvě pirátky, obrovský řev. Internet ve varu, že je to podpora Hamásu
Foto: FCB A. Šípové
Popisek: Adéla Šípová s Jankou Michailidu

„Slavíme svátky svobody a demokracie. S Jankou Michailidu," napsala na svém twitterovém profilu senátorka Adéla Šípová. Doplnila to symboly V, červeného, zeleného a černého srdce. Na to, že provokuje, byla upozorněna záhy některými uživateli, ona sama však uvedla, že nerozumí čím. Zastala se Janky Michailidu, kdy uvedla, že si Janky váží. „Demokracie je založená na vzájemném respektu. Janka není komunistka," uvedla Šípová.

„Samy bez manželů či otců v hospodě, to by se Vám, milé dámy, v Palestině, za kterou srdíčkujete, asi nepoštěstilo...." poznamenal k tomu komentátor Petr Honzejk. Někteří mu však vysvětlovali, že v tom palestinské barvy vidět nelze. Viděli je v tom však i jiní.

„Srdce v barvách Palestiny, prý v bistru Střecha a s Jankou. Tak od teď to nebudete mít se mnou jednoduché. Chucpe. Škodíte obě Pirátům a díky vám jako takovým jim mohou klesat preference," okomentovala setkání další z uživatelek.

„Chybí vám Hijaby, symboly svobody," píše uživatel.

„Slavit 17. listopad s kolegyní komunistkou v bistru Střecha a dát k tomu ještě srdíčka v barvách Palestiny. Náhoda? Nemyslím si ..." povšiml si také europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Je mi úplně jedno, kdo s kým chodí do hospody, takže hysterické výlevy na adresu tady soudružky demokratické komunistky a její pomatené senátorské kolegyně jsou podle mě úplně out. Dát si ale na den svobody a demokracie srdíčka v barvách teroristického státu, který vraždí LGBT, upaluje židovské děti a jeho občané slaví každou smrt nevinného člena západní civilizace, to už je level, který hraničí s naprostým mentálním mrzáctvím... Hlasování Pirátů o tom, že by měla položit mandát, se asi nedočkáme," napsal právník Ondřej Šimíček.

„Když si dám v den státního svátku barvy palestinské vlajky do postu, dobrá, z mého pohledu sice blbost a pozérství, ale z jiného pohledu projev sympatie s palestinským lidem ... Když ale dvě inteligentní dámy dělají, jakože ,o čem to tady mluvíte, jaká palestinská vlajka', je mi trapně za ně," napsal k tomu také režisér Jan Hřebejk.

„Co tě nezabije, to tě posílí. To je taková moje oblíbená poučka. Dneska se mediálně odpojuji, mám práci na svým baráku. Děkuji, že můžu nosit červené montérky a zelenou mikinu. A že můžu poslouchat reggae. Jděte taky ven, lidi," zareagovala na všechny příspěvky senátorka Adéla Šípová.

A ohradila se i proti Honzejkovu příspěvku.

„Pane Petře Honzejku, myslím, že byste se mi měl omluvit. Nevím, jak jste došel k závěrům o tom, že jsem třemi barvami myslela podporu nějaké strany mezinárodního konfliktu. To už je opravdu bláznovství. Vážím si vás, ale tohle mi tedy rozum nedává," uvedla.

„Paní senátorko, omlouvám se, ale pravděpodobnost, že v době vyhroceneho palestinsko izraelského konfliktu někdo použije, sedíc v hospodě s ultralevicou političkou, zcela náhodně soustavu srdíček v palestinských barvách, je mizivá. A jsem už starý, abych na takovéto náhody věřil,“ neomlouval se komentátor.

Šípová napsala ještě jeden příspěvek, kde uvedla, že včera uctila památku sametové revoluce (to doplnila červeným srdíčkem), pak potkala své děti na demonstraci Univerzit za klima (zelené srdíčko) a zašla na oběd s Jankou Michailidu, protože ji má ráda a váží si její expertizy na návykové chování (černé srdíčko). „Poté jsem strávila zbytek dne oslavami svátku ve svém obvodu. Dnes pracuji na svém domě a nevisím na sítích. Mezitím se ale událo něco neskutečného. Z mých průzračných aktivit někdo usoudil, že podporuji Hamás a že jsem se od toho nedistancovala. To si jako už nemůžu ani užít sobotu? Kde je nějaký respekt, etika? Kam jsme to došli? Důrazně odsuzuji útoky Hamásu proti komukoliv, tedy i proti Izraeli. Nenávidím násilí. Prosím, abyste mě už nechali být. A přestali spekulovat. Zvažuji žalobu na ty, kdo o mě říkají, že podporují Hamás. Nemáte pro to jediný důkaz," zakončila Šípová svůj příspěvek.

Zastání se pak Šípová dočkala od senátorského kolegy Václava Lásky. „Barvy na palestinské vlajce jsou zelená, bílá, červená a černá. Už nikdy nepoužívejte žádnou z těchto barev v libovolném pořadí nebo z vás udělají příznivce Hamásu, jako se to stalo mé kolegyni. Co třeba Havel, Piráti, eko? Prosím míň hledat nenávist ve vlastních řadách. Díky," uvedl Láska.

Na jeho příspěvek zareagoval Matěj Hlavatý, starosta z Tetína. „Dovolím si trochu nesouhlasit. Je mi jedno, že si zajdou dvě kamarádky na kafe. Je mi jedno kde a proč a v kolik. Ale co mě štve je, dělat z lidí blbce. Pokud chce někdo podporovat Palestinu, tak ať to dělá. Ano, bude mít kritiky. Stejně jako je mají ti, kteří podporují Izrael. Ale alespoň řeknete na rovinu jak to máte. S tím problém nemám. Hrát si tu na něco, co je jinak úplně očividné, je trapné. Proč proboha?" napsal.

„Matěji, Vy mě překvapujete. Sám jste byl několikrát terčem agresivního útoku na soc. síti a teď děláte to samé. Žádná podpora Palestiny to nebyla. Klasické červené plus černé pirátské a zelené eko. Promiňte, hodně jste mě zklamal," odvětil Láska.

„Ale já žádný hate nedělám. A ani teď jsem ho nenapsal. Jen nemám rád, když se někdo snaží dělat z lidí blbce. Jsem daleko raději, když je upřímnej a napíše to rovnou. Pak se takovýho člověka zastanu, ačkoliv s ním nemusím souhlasit. Tak nepoužívejte hned něco o zklamání. Já jsem v tomhle furt stejnej," odvětil Hlavatý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …