Aktivista Uhlíř dal rozhovor PL. Zešílel jsi, žumpa, mažu si tě, zahřměl do noci Jan Rejžek

18.05.2018 10:58

Během dnešního dne přinesou ParlamentníListy.cz rozhovor s aktivistou Martinem Uhlířem, jenž na sebe v poslední době upoutal především střetem s poslancem Foldynou na akci Nočních vlků nebo incidentem na veletrhu Svět knihy, kde jej krotila ochranka, jelikož se mu nelíbilo, že na stánku nakladatelství Olympia jsou knihy od Foglara a o Zemanovi blízko sebe. Sám říká, že několik let zarputile rozhovory pro ParlamentníListy.cz odmítal. Nakonec však svůj postoj přehodnotil; jako hlavní důvod na sociální síti uvádí vystoupení ze sociální bubliny. A samozřejmě to za to od některých pěkně schytal.

Aktivista Uhlíř dal rozhovor PL. Zešílel jsi, žumpa, mažu si tě, zahřměl do noci Jan Rejžek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Martin Uhlíř musel být na veletrhu Svět knihy zpacifikován ochrankou. Nelíbilo se mu, že na stánku nakladatelství Olympie jsou knihy od Foglara a o Zemanovi blízko sebe.

„O rozhovor na téma Foldyna a Zeman mne požádaly ParlamentníListy.cz. Několik let jsem rozhovory od tohoto média odmítal a první myšlenka byla stejná i nyní. Ale rozhodl jsem se změnit názor. A děkuji pánům Michalovi Horáčkovi (v případě TV Barrandov) a Ivanovi Bartošovi (PL) za inspiraci,“ záhájil svůj komentář na Facebooku Uhlíř.

„Pokud chceme navázat komunikaci s lidmi mimo svoji sociální bublinu, je potřeba mimo jiné mluvit s reportéry médií, která sami nesledujeme,“ usoudil Uhlíř, který si prý chce stejně jako pan profesor Jiří Drahoš také ověřit, že nedojde ke zkreslení. „Mám slíbenou autorizaci. Tak uvidíme. Servítky jsem si zrovna nebral,“ dodal v komentáři na svém facebookovém účtu.

Hlavním důvodem, proč k rozhodnutí dát Parlamentním listům rozhovor dospěl, byl ten, že si prý uvědomil, že pro navázání komunikace s lidmi, kteří pány Zemana, Foldynu a Okamuru volili, duely s těmito politiky nepotřebuji. „K těm lidem je přeci mnohem efektivnější promluvit přímo. Nejlepší by to bylo osobně, ale na to bohužel není čas. Takže využít jejich oblíbených médií se přímo nabízí,“ vysvětloval aktivista.

Poté poděkoval čtenářům za případné polemické názory. „Jen bych byl rád, pokud byste mohli uvést své nápady, jakým jiným způsobem komunikovat s lidmi na ‚druhé straně barikády‘ (v uvozovkách proto, že to je nesmysl, ve skutečnosti JSME VŠICHNI NA JEDNÉ LODI, jen pár vlastizrádců zneužívá důvěry lidí a honí si ego či peněženku),“ zdůraznil Uhlíř, který se polemických názorů sice dočkal, ale zároveň také okamžitého smazání z přátel.

Jedním z těch, kteří dali „delete“ facebookovému přátelství s Uhlířem, byl i Jan Rejžek. „Martin Uhlíř zjevně zešílel, když dává rozhovor estébácké žumpě PL. Nerad, ale mažu z přátel,“ reagoval na Facebooku na jeho příspěvek nekompromisně novinář.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…