Aktivisté chtěli z památníku na Vítkově vyvěsit vlajku EU. Zmařil jim to vítr

04.06.2017 16:59

Skupina aktivistů chtěla na střešní terase památníku na Vítkově vyvěsit v rámci akce evropského hnutí Pulse of Europe vlajku Evropské unie. Viset měla na průčelí památníku, avšak kvůli špatnému počasí a silnému protivětru se to nepodařilo, píše ČTK.

Aktivisté chtěli z památníku na Vítkově vyvěsit vlajku EU. Zmařil jim to vítr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Účastníci ji tak nechali několik minut vlát nad střechou budovy. Cílem akce, která se koná v řadě evropských měst najednou, je zviditelnit evropskou myšlenku. Hnutí se zrodilo v roce 2016.

Akce začala na Vítkově před 13:00. Na střechu památníku se vydala čtveřice aktivistů, dalších několik účastníků zůstalo na ploše pod jezdeckou sochou Jana Žižky. „Je to celoevropská akce, které se účastní asi padesátka evropských měst. Populární je zejména v Německu,“ řekl organizátor Tomasz Peszynski.

Na střechu se účastníci vydali s vlajkou o rozměrech devět krát šest metrů. Kvůli silnému větru od centra Prahy se jim ji ale nepodařilo na budovu vyvěsit. Myšlenku vyvěšení vlajky na část památníku, která byla po větru, nakonec zamítli, vlajka by totiž nebyla z centra vidět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…