Al Jazeera připravila materiál o porušování lidských práv v Saúdské Arábii. Ale nakonec se ven vůbec nedostal...

19.12.2015 21:01

Server britského deníku Independent poukázal na cenzuru, ke které sahá katarská televize Al Jazeera, když má informovat o porušování lidských práv v Saúdské Arábii. Saudská Arábie a Katar jsou spojenci v boji proti povstalcům v Jemenu, ale také proti syrskému diktátorovi Bašáru Asadovi.

Al Jazeera připravila materiál o porušování lidských práv v Saúdské Arábii. Ale nakonec se ven vůbec nedostal...
Foto: Ilustrační foto pixabay.com
Popisek: Blízký východ

Saúdská Arábie porušuje lidská práva a činí tak i ve jménu boje proti terorismu. Svědčí o tom kauza padesáti lidí, které čeká poprava za údajnou pomoc teroristům. Stojí ovšem za pozornost, že článek o tom vyšel pouze v USA, do dalších zemí se kvůli cenzuře katarské televize nedostal.

Článek sepsal právník hájící lidská práva Arjun Sethi působící na Georgetown University v USA. V této souvislosti stojí za pozornost, že Saúdskou Arábii často chrání právě vztah ke Spojeným státům. „Saúdská Arábie nebývá po zásluze kritizována za porušování lidských práv. Před morálním odsouzením ji chrání vazba na Spojené státy,“ napsal.  Sám cítí povinnost mluvit o porušování lidských práv v pouštní monarchii. Vede ho k tomu jeho svědomí.

Celý článek naleznete zde

K celé kauze se vyjádřila i samotná katarská televize. Ta údajně netuší, proč je v některých zemích její zpráva nedostupná a celou situaci se snaží řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…