Alexander Tomský: Evropa páchá sebevraždu. Češi jsou inteligentní a vidí to

06.10.2016 18:45

Evropa páchá sebevraždu, když praktikuje politiku otevřenosti vůči uprchlíkům. V diskusním pořadu na serveru iDnes.cz to prohlásil politolog Alexander Tomský.

Alexander Tomský: Evropa páchá sebevraždu. Češi jsou inteligentní a vidí to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Alexander Tomský

V diskusi se Tomský střetl s politologem Jiřím Pehem. Ten naopak uvedl, že se problém uprchlické krize, který dominuje i nadcházejícím krajským volbám, zveličuje.

V pořadu zazněly také komentáře Miroslava Koreckého, který se vyjadřuje k jednotlivým tématům. Jako první hovořil o uprchlické krizi.

Celý text je ZDE

„Myslím si, že Evropa páchá sebevraždu,“ prohlásil Alexandr Tomský. „Když pan Korecký říká, že tu uprchlíci nejsou, tak nemá pravdu. Češi jsou inteligentní a ví, že se sem valí miliony lidí,“ řekl a dodal příklad Francie, která se podle něj v příštích desetiletích postupně změní na islámskou zemi.

„Těch milion migrantů je kapka v moři. Je samozřejmě potřeba být více na pozoru a nedělat chyby jako některé západní země - nevytvářet ghetta a zajistit, aby ti uprchlíci nepobírali sociální dávky. Na jedné straně je to reálný problém a na straně druhé je to zveličováno,“ uvedl k tomuto tématu Pehe.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…