Aliance národních sil chce jít do voleb se spřízněnými uskupeními

09.11.2019 20:59

Neparlamentní Aliance národních sil (ANS) chce jít do krajských a senátních voleb v příštím roce společně s názorově spřízněnými stranami a spolky. Patří mezi ně Rozumní či Národní demokraté. Spojuje je zejména snaha o vystoupení ČR z EU a z NATO. Regionální volby budou testem spolupráce pro sněmovní volby v roce 2021, řekla ČTK po dnešním celostátním shromáždění ANS její předsedkyně Vladimíra Vítová.

Aliance národních sil chce jít do voleb se spřízněnými uskupeními
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

 Nemáme dostatek lidí, sil ani financí, abychom stavěli kandidátky ve všech krajích a senátních obvodech. Pokud chceme něco změnit, je nutné spolupracovat s podobně programově laděnými subjekty,“ uvedla Vítová. Zmínila i spolupráci s vlasteneckými spolky a s bývalou šéfkou Energetického regulačního úřadu Alenou Vitáskovou.

Hnutí ANS požaduje systémovou změnu, neboť současná ČR je podle něj pouhou kolonií EU a nadnárodních korporací. Požaduje proto zestátnění strategických hospodářských odvětví, staví se proti ilegální migraci nebo snahám o zrušení poválečných dekretů prezidenta Edvarda Beneše. Před dvěma týdny – v předvečer státního svátku – kvůli tomu uspořádala shromáždění v Táboře.

V letošních volbách do Evropského parlamentu získalo hnutí zhruba dvě tisícovky hlasů, tedy 0,08 procenta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…