Aliance pro budoucnost je promyšlený politický projekt, žádný slepenec, říká její šéf Pavel Sehnal

27.05.2021 10:12

Naprostou prioritou Aliance pro budoucnost jsou daňové změny, které musí proběhnout v zájmu lepšího hospodaření České republiky. “Peníze se z přebujelého aparátu musí přesunout zpátky k firmám a daňovým poplatníkům v České republice, stát není dobrý hospodář,” kritizuje současné daňové zákony Pavel Sehnal. Prosazovat ve Sněmovně chce APB například participativní daňový systém, kdy o 5 procentech daňových odvodů může poplatník sám rozhodnout, na co budou jeho peníze určeny.

Aliance pro budoucnost je promyšlený politický projekt, žádný slepenec, říká její šéf Pavel Sehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda APB

Z volebního programu Aliance pro budoucnost vyplývá, že není v plánu zvyšovat současnou daňovou sazbu daně z příjmu právnických a fyzických osob. Naopak od roku 2023 bude APB trvat na jejím postupném snižování o 0,5 procent ročně až na konečnou sazbu 12 procent.
 
„Zabezpečíme, aby veškeré státní příjmy a výdaje byly transparentní a srozumitelné a veřejně dostupné na jednotných webových stránkách ministerstev nebo státem zřízených či ovládaných osobách,“ slibuje předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal. 
 
 
Ten plánuje také zjednodušit režim DPH zavedením jednotné sazby pro všechny služby, a to i zdravotní, také pro obchod i výrobu. „Odstraníme DPH při prodeji pozemků a další daňové nesmysly,“ dodává. 
 
Aliance pro budoucnost se vytvořila v polovině letošního března, kdy se domluvila spolupráce několika neparlamentních stran z celého politického spektra. Některé průzkumy jí momentálně po dvou měsících fungování přisuzují podporu okolo 1,5 procenta voličů a o něco vyšší volební potenciál, který zatím nezahrnuje ostatní členy aliance. Cíl Aliance pro budoucnost je ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR získat 5 procent hlasů a nejméně 8 mandátů.
 
“Podporovatele aliance jsme vybírali tak, aby se jejich voliči nepřekrývali, ale naopak doplňovali. Na kandidátce Aliance pro budoucnost tedy budou osobnosti z vedení politických stran s velkými lidskými i praktickými zkušenostmi z podnikání, zemědělství, sportu, zdravotnictví, vedení municipalit i ti, kteří apelují na bezpečnost státu a vlastenectví. Nejedná se tedy o politický „slepenec“ pro účely voleb, ale o promyšlený politický projekt,“ uzavírá Pavel Sehnal.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…