Alkohol s nejasným původem nalijte do záchoda, radí poslanec ODS

16.12.2012 10:56

Poslanec ODS Tomáš Úlehla věří, že už neboudou přibývat další otravy metylalkoholem. Přesto však doporučuje občanům, aby podezřelé láhve vylili, nebo si je aspoň nechali zkontrolovat. Je prý dobře, že stát před Vánoci maximálně rozšířil možnost kontroly.

Alkohol s nejasným původem nalijte do záchoda, radí poslanec ODS
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

„Pokud lidé nakoupili v legálních kamenných obchodech, běžných supermarketech a značkových prodejnách, tak nikdy nehrozilo ani nehrozí, že by mohlo dojít k takovému ohrožení lidského zdraví nebo lidského života,“ ujišťuje člen zdravotnického výboru Sněmovny.

„Ale u alkoholu, který lidé nakoupili, nebojím se říci, pokoutným způsobem - protože nevím, jestli bych zrovna dovolil dceři kupovat jakýkoli destilát z šestilitrového plastového kanystru - tak tam samozřejmě riziko hrozí,“ připustil poslanec ODS.

Je však prý dobře, že stát před vánoci umožnil co nejširší kontrolu zakoupených destilátů. Mezi občany je totiž prý ještě více než 5000 litrů potenciálně toxického alkoholu. Dříve to však podle poslance udělat nešlo. „dokud se celá kauza nedostala do fáze, že je zcela zjevný přehled o pohybu alkoholu a o možnostech distribuce v různých částech naší země, tak by to bylo nesystémové,“ vysvětlil poslanec serveru Prvnizpravy.cz.

Poslanec, který je zároveň poradcem ministra zdravotnictví pro reorganizaci zdravotních ústavů, předpokládá, že se ještě nyní bude objevovat metylalkohol. „Osobně očekávám, že ještě do Vánoc se nějakých pár set litrů podaří zachytit,“ odhaduje Úlehla.

„Věřím v lidskou soudnost a pud sebezáchovy, že lidé alkohol s nejasným původem raději nalijí do WC nebo s ním budou například čistit skvrny a používat ho jen pro technické účely,“ vyzval závěrem občany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláčený docent Tuleja? A což takhle proklepnout profesuru Fialy, nabízí novinářům Žantovský

11:42 Vláčený docent Tuleja? A což takhle proklepnout profesuru Fialy, nabízí novinářům Žantovský

TÝDEN V MÉDIÍCH Prezidentu Petru Pavlovi musel projev k výročí konce druhé světové války napsat člov…