Američané prý pomohou Izraeli zachovat vojenskou převahu nad nepřáteli

10.09.2015 6:58

Spojené státy chtějí spolu s Izraelem hledat cestu, jak zajistit vojenskou převahu židovského státu nad jeho nepřáteli. Na setkání s představiteli amerických židovských organizací ve Washingtonu to ve středu prohlásil viceprezident Joe Biden. Podle amerických vládních zdrojů připravuje Washington setkání na toto téma s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem.

Američané prý pomohou Izraeli zachovat vojenskou převahu nad nepřáteli
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Biden se na setkání snažil získat podporu pro jadernou smlouvu s Íránem, která má mezi židovskými kruhy v USA nemálo tvrdých odpůrců. Viceprezident konstatoval, že USA jsou "plně a veskrze připraveny" jednat se zástupci izraelských výzvědných a obranných orgánů, aby zjistily, jaké jsou jejich potřeby.

Zatím nebylo oficiálně oznámeno, na jaké úrovni ani kdy by se americko-izraelské jednání mělo uskutečnit. Zdroje z Bílého domu ale agentuře AP řekly, že USA s Izraelem dojednávají datum schůzky s Netanjahuem "během příštích měsíců". V dřívějších letech se prezident Barack Obama s izraelským premiérem obvykle setkával během zářijového Valného shromáždění OSN.

Pokud se Obama s Netanjahuem skutečně setká, bude to jejich první schůzka po podpisu smlouvy světových mocností s Íránem o jeho kontroverzním jaderném programu. Dohoda je předmětem tvrdé kritiky Izraele a výrazně zhoršila jeho vztahy s USA.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…